A látványsportok támogatásán túl: neves sakkegyesület fiataljait segíti a somogyiak által is kedvelt bank

Hosszú távú együttműködést indított a Gránit Alapkezelő és a Hűvösvölgyi Sakkiskola Sport Club (HÜSI) 2024 szeptemberében, amelynek célja a fiatal sakktehetségek támogatása, valamint a sport szélesebb körben való elérhetővé tétele.

Sonline.hu

A partnerség különös figyelmet fordít a sakk, mint stratégiai gondolkodást fejlesztő sport népszerűsítésére, amelyhez szükséges készségek az üzleti és pénzügyi világban is kiemelten fontosak. A Gránit Alapkezelő szerepvállalása segíti a fiatalok versenyeken való részvételi lehetőségét, edzéslehetőségek bővítését és a rászorulók támogatását. 2024. szeptember 25. – A Gránit Alapkezelő és a Hűvösvölgyi Sakkiskola Sport Club (HÜSI) elindította hosszú távú együttműködését, mellyel céljuk a fiatal sakktehetségek támogatása, a sport népszerűsítése és a tehetséges versenyzők fejlődésének elősegítése – amellett, hogy minél több gyerekkel ismertessék meg ezt a sportot és fejlesztő hatását.

A sakk, mint stratégiai gondolkodást fejlesztő sport, kiemelkedő szerepet játszik a fiatalok készségeinek erősítésében, különösen a logikus gondolkodás, a problémamegoldás, a koncentráció és a tervezés területén. Ezen készségek nemcsak sakkparti közben, de az üzleti életben is elengedhetetlenek, hiszen a hosszú távú stratégiai tervezés a pénzügyi szektorban is kulcsfontosságú.

A Gránit Alapkezelő támogatása révén a HÜSI nemcsak pénzügyi forrásokat kap a versenyekhez szükséges nevezési díjak és utazási költségek fedezésével, hanem növelik az ifjúsági edzések számát és minőségét is, hogy még több fiatal számára váljon elérhetővé a sakk magas szintű oktatása. Ez lehetőséget biztosít a klub tehetséges fiataljainak arra, hogy különböző versenyeken mérettessék meg magukat, függetlenül anyagi helyzetüktől. A Gránit Alapkezelő kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a rászoruló családokból érkező gyerekek számára is elérhetővé tegye a sakkot, hogy a fiatalok számára ne legyen akadály a sportág megismerése és gyakorlása.

Erdélyi Zombor, a Gránit Alapkezelő vezérigazgató-helyettese maga is a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) világranglistáján jegyzett sakkmester, valamint a sportág lelkes támogatója, nagy hangsúlyt fektet erre a projektre:

„Ahogy a sakk, úgy a befektetések világa is hosszú távú tervezést, előrelátást és átgondolt döntéshozatalt igényel. Mindkét területen a stratégia és a rugalmasság határozza meg a siker kulcsát, ezért különösen örülök annak, hogy a Gránit Alapkezelő hozzájárulhat a jövő tehetségeinek fejlődéséhez a magyar sakk világában.”

A Gránit Alapkezelő támogatási együttműködései kiválasztása során a társadalmi felelősségvállalást, fenntarthatóságot, nemcsak a befektetési stratégiákban, hanem a közösségi életben is fontosnak tartja. A HÜSI támogatása révén járulnak hozzá a sakk, mint sportág széleskörű népszerűsítéséhez, lehetőséget biztosítva a jövő stratégáinak, hogy fejlődjenek és kibontakozzanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában