"Szél a vitorládnak"

2024.09.17. 14:39

Milliókat érő ötletekkel a Balaton turizmusáért: indul a CheckINN 2024-es innovációs versenye

Különleges lehetőségeket tartogat az idei év mindazoknak, akik hisznek a Balaton turizmusának fejlesztésében és kreatív, újító ötleteikkel építenék a régió jövőjét. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány pályázati felhívása alapján hatodik alkalommal startolt el a CheckINN Turisztikai Innovációs Versenye hétfőn.

Hajdú Marianna

 Idén a megmérettetés középpontjában a Balaton áll, és a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny újításai lehetővé teszik, hogy nemcsak háromfős csapatok, hanem egyéni indulók is nevezhessenek. 

Új lehetőségekkel bővült a verseny

Rázga-Ilyés Noémi, a verseny innovációs programigazgatója így fogalmazott: 

A 2024-es kiírás újdonsága, hogy nem csupán háromfős csapatoknak, de egyéni indulóknak is lehetősége nyílik versenybe szállni a fejenként nettó 1.000.000 forintos ösztöndíjért és szakmai mentorációért. Idén a hallgatók olyan ötletekkel nevezhetnek, amelyek nemcsak frissességet hoznak a balatoni turizmusba, hanem hosszútávon fenntarthatóvá és négyévszakossá teszik a régiót.

Három fő kategóriában várják az indulókat, mindegyikük a Balaton turizmusának különböző aspektusait célozza meg:

  1. „Élmények egész évben!” – Olyan turisztikai termékek megalkotására vagy fejlesztésére irányul, melyek nemcsak nyáron, hanem tavasszal, ősszel és télen is alkalmasak arra, hogy vendégeket vonzzanak a Balaton térségébe. Ebben a kategóriában az aktív- és ökoturizmus, a kulturális és gasztronómiai élmények, valamint az egészségturisztikai lehetőségek kapnak kiemelt figyelmet.
  2. „Újítsd meg!” – A térségben található szolgáltatók és szolgáltatások minőségi megújulását célozza meg, legyen szó szállodákról, strandokról, rendezvényekről vagy akár gyógyfürdőkről. A verseny résztvevői itt digitális, zöld vagy marketing innovációkkal járulhatnak hozzá a Balaton turizmusának minőségi fejlődéséhez.
  3. „Balaton mindenkinek!” – A harmadik kategória célja, hogy a Balaton célközönségét bővítse, és új célcsoportokat szólítson meg. Ez lehet egy-egy generáció, például a Z-generáció, vagy egy társadalmi csoport, lényeg, hogy az új ötletek révén a Balaton szélesebb közönség részére váljon vonzóvá.

Az CheckINN első fordulójának részletei

A versenyben a pályázóknak egy maximum 3 perces videót kell készíteni, amelyben röviden bemutatják önmagukat, a csapatukat, és az általuk kitalált innovációt. A videóknak október 15-ig kell beérkezniük az innovacio.check-inn.hu oldalra.

A beérkezett pályamunkákat a CheckINN által felkért szakmai bírálók értékelik. Az első fordulóból a legjobb 10 jut tovább a második fordulóba, ahol ötleteiket már részletesen is kidolgozhatják. A továbbjutók számára nemcsak anyagi támogatás, hanem szakmai mentorálás és prezentációs felkészítés is biztosított, hogy a második fordulóban leadott üzleti terveik minél versenyképesebbek legyenek.

A verseny érdekessége, hogy a második fordulóban mentorok segítik majd a résztvevőket az ötleteik kidolgozásában és finomításában. A turizmus területén kiemelkedő szakértők állnak majd a versenyzők rendelkezésére, hogy ötleteiket a lehető legjobb formában tudják a bírák előtt megmutatni.

Díjak és elismerések

A verseny végén a legjobb hallgatói projektek és felkészítő tanáraik elismerésben részesülnek. A legjobb pályamunkák akár egymillió forintos ösztöndíjat is nyerhetnek egyéni pályázók esetében, míg a csapatok összesen hárommillió forintos díjazásban részesülhetnek.

A verseny nemcsak a Balaton turizmusának fejlesztését célozza, de lehetőséget ad arra is, hogy a résztvevők szakmai kapcsolataikat építsék, és a jövőben is partnereket találjanak ötleteik megvalósításához.

A versenyre a jelentkezés elindult, és az első forduló 2024. október 15-ig tart. A részletes pályázati kiírás megtalálható a verseny hivatalos oldalán: innovacio.check-inn.hu .

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában