Megyei időjárás

2024.08.29. 07:55

Folytatódik a meleg Somogyban

Csütörtökön délelőtt zavartalanabb napsütés várható, majd délután mérsékelt gomoly- és fátyolfelhőzet zavarhatja itt-ott a napsugarakat.

2491731805

Fotó: Nicoleta Ionescu

Délelőtt gyenge légmozgás lesz jellemző, majd a délutáni időszakban, keleten felélénkülhet az ÉK szél.
Számottevő eső sehol sem esik. Késő délután, estefelé, a Tiszántúl térségében nem kizárt egy-két, helyi zápor, zivatargóc kialakulása. Abban a térségében sem lesz jellemző a csapadék.
Éjjel ismét országszerte legyengül a légmozgás. Keleten mérsékelt felhőzet, másutt derült égbolt melletti csillagfényes, nyugodt idő a legvalószínűbb. Mérsékelt felfrissülést hoz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 33,
csütörtök reggel 20,
csütörtök délután 33,
péntek reggel 20 fok körül alakul.

 

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. forrás: koponyeg.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- A hónap végéig lényegi változás nem várható térségünk időjárásában. Marad az évszakos átlagnál jóval melegebb idő. Többségében 30 fok felett, de 35 fok alatt várhatóak a délutáni maximum hőmérsékletek. A hajnalok várhatóan mérsékelt felfrissülést hoznak, így elviselhetőbb lehet a meleg.
Napsütéses, nyaraló idő lesz időnkénti gyenge vagy mérsékelt felhősödésekkel. Számottevő csapadék sehol sem valószínű, legfeljebb csak elvétve fordulhat elő egy-egy futó záporeső, esetleg zivatargóc a késő délutáni, esti, éjszakai órákban.
Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de időről-időre felélénkülhet az É-ias szél.

- A meteorológiai ősz kezdete, azaz a jövő hét első napjai sem ígérnek változást, sőt egyelőre a hét második felében sem látszik esély számottevő lehűlésre vagy jelentősebb csapadék érkezésére. forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában