Megyei időjárás

2024.08.27. 07:55

Fülledt meleget mindenki, esőt csak a szerencsések kapnak

Kedden hajnalban, elszórtan, kis számban, elsősorban a Dunántúlon és a keleti határvidéken még előfordulhat elvétve zápor, zivatargóc, de ezek már reggel elgyengülnek, megszűnnek.

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

Napközben változó felhőzet zavarhatja meg időről-időre a napsütést, de késő délutánig nem valószínű eső. Fülledt, meleg idő lesz jellemző szerte az országban. Napközben legyengül az É-i szél, de este helyenként ismét szélerősödésre van kilátás.
Késő délutántól labilizálódhat a légkör, azaz a magasabbra törő gomolyfelhőzetből eleinte még csak keleten szórványosan alakulhatnak ki helyi záporok, zivatargócok. Estére azonban ezek átterjedhetnek a középső országrészre is, majd az éjszaka első felében, a Dunántúlon lehetnek jellemzőbbek a zivatarok. Hajnalra előreláthatólag mindenütt lenyugszik a légkör.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 18,
kedd délután 33,
szerda reggel 19 fok körül alakul.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán ismét zavartalanabb napsütésre van kilátás kevés fátyol- és gomolyfelhőzettel, kánikulával. Csapadék általában nem valószínű.
- Csütörtöktől a hónap végéig, szombatig lényegi változás nem körvonalazódik térségünk időjárásában. Marad az évszakos átlagnál jóval melegebb idő. Többségében 30 fok felett, de 35 fok alatt várhatóak a délutáni maximum hőmérsékletek. A hajnalok várhatóan mérsékelt felfrissülést hoznak, így elviselhetőbb lehet a meleg. Alapvetően napsütéses, nyaraló idő lesz a jellemző, de időnkénti felhősödések is előfordulnak. Legfeljebb csak elvétve fordulhat elő egy-egy záporeső, esetleg zivatargóc a késő délutáni, esti, éjszakai órákban. Helyenként időről-időre átmenetileg felélénkülhet az É-ias szél, de alapvetően mérsékeltnek ígérkezik a légmozgás. forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában