Megyei időjárás

11 órája

A reggeli felhős idő után, száraz kellemes idő várható Somogyban

Vasárnap a hajnali párásság eloszlását követően nagyobb esély látszik napsütés kialakulására Somogyban.

Fotó: Max4e Photo

Délelőtt még a párásságból itt-ott kialakuló rétegfelhőzet, illetve délután, foltokban változó erősségű fátyolfelhőzet szűrheti, zavarhatja a napsugarakat. Esőtől nem kell tartani. Ismét kifejezetten enyhe nappali órákkal számolhatunk. 

Éjszaka zömmel csillagfényes vagy gyengén fátyolfelhős égbolt várható, de a talaj közelében párásság, foltokban köd képződik. Gyenge marad a légmozgás.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 11,
vasárnap délután 20,
hétfő reggel 10 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn, kedden É-ira forduló, de továbbra is gyenge légmozgás valószínű. Folytatódik az alapvetően front- és jelentős időjárási eseményektől mentes időjárás. A napsütést reggelenként párásság, ködfoltok, napközben változó vastagságú, előreláthatólag még többségében elvékonyodó, áttetszővé váló réteg- és fátyolfelhőzet zavarhatja, szűrheti.

- Egyelőre jövő hét péntekig nem látszik jelentős front érkezése, nagyobb valószínűséggel marad a nyugodt, jelentős légköri változásoktól mentes, szélcsendes időjárás. A hét közepétől azonban fokozódhat a ködhajlam, így összességében kevesebb napsütésre van kilátás. Változó erősségű, foltokban makacsabban megmaradó párásság, rétegfelhőzet, illetve áttetsző fátyolfelhőzet szűrheti, zavarhatja a napsugarakat. A felhőzet függvényében pár fokot csökkenhet a maximum hőmérséklet, de összességében marad az évszakos átlagnál enyhébb idő. Számottevő csapadék nem érkezik, de a sűrűbb ködfoltokban, ködfelhőzetből szitálások előfordulhatnak.

- Jövő hétvégére, egy hidegfrontnak köszönhetően szeles, változóan felhős-napos idővel markáns lehűlés előjelei körvonalazódnak. A lehűlés mértékét, illetve az érkező felhőzet és az abból kihullható csapadék mennyiségét tekintve még nagy a bizonytalanság. (forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában