Vármegyénk időjárása

6 órája

Déli szél simogatja az arcunkat

Kedden tovább élénkül a déli szél, ami további melegedést hoz vármegyénkbe.

A nappali maximum hőmérséklet az ország túlnyomó részén meghaladja a 20 fokot. Alapvetően napos, de helyenként és időnként fátyolfelhős idő alakul ki. Csapadék nem várható. Este, éjjel eleinte változó vastagságú, szakadozott felhőzet lesz jellemzőbb, de éjfélt követően, nyugat felől gyors felhősödésre, majd hajnaltól, a Dunántúlon, kora reggel pedig már a középső országrészben is esőkre, záporokra van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 14,
kedd délután 23,
szerda reggel 15 fok körül alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. (forrás: met.hu)

A legvalószínűbb folytatás: 

  • Szerdától változékonyabbra fordul időjárásunk, egy hazánkat NY-ról megközelítő, hullámzó frontrendszer miatt. Az éjjel, nyugat felől érkezett csapadékmező már délelőtt áthelyeződik a keleti országrész fölé. Délután, nyugat felől már szakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüthet a nap, de szórványosan még ekkor is lehetnek záporok. Este várhatóan már keleten is csökken a felhőzet.
  • Csütörtökön a frontrendszer egy melegfrontja okozhat erősödő DDNY-i szelet. Napközben enyhe, változóan napos idő látszik valószínűbbnek mérsékelt felhősödésekkel. Előreláthatólag estefelé hidegfront érkezik: gyengül és ÉNY-ira fordul a szél, megnövekszik a felhőzet és elsősorban az ország nyugati felén szórványosan záporok is kialakulnak.
  • Péntekre növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de egyelőre az a legvalószínűbb, hogy a szórványos esőket adó csapadékmező kelet felé mozog. Délután, nyugat felől csökkenhet a felhőzet. Élénk É-i szél várható, csökkenő hőmérséklettel.
  • Szombatra élénk É-ias légmozgás melletti zömmel felhős égbolt körvonalazódik elszórtan kisebb esők esélyével.
  • Vasárnap frontmentes, őszi időre van kilátás bizonytalan idő alatt feloszló hajnali párássággal, ködfoltokkal, illetve a párásságból kialakuló, vékonyodó rétegfelhőzeten át szűrt vagy zavartalanabb napsütéssel.

(forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában