Vármegyénk időjárása

2 órája

Fokozatosan romlik az időjárás

Vasárnap egy közelgő hidegfront előtt, dél felől áramló enyhe, nedves légtömeg hatására változó vastagságú jellemzően zárt felhőzet borítja az eget.

Klein Péter Nándor

Az ország túlnyomó részén csapadékmentesen telik a nap. Délutánig gyenge, délnyugati irányú légmozgás várható, majd kora estétől, északnyugat felől egyre nagyobb területen megerősödő északnyugati széllel érkezhet meg az országba a hidegfront. Este és az éjszaka első felében erős lökésekkel is kísért északnyugati szél várható. A kezdeti zártabb felhőzet az éjszaka folyamán felszakadozik. Csapadék nem hullik. Hajnalban már mérséklődő, gyengülő légmozgás a valószínűbb. Hideg időre van kilátás, általában 10 fok alá hűl a levegő, és 5 fok körüli értékek is valószínűek.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 10,
vasárnap délután 17,
hétfő reggel 10 fok körül alakul.

Az átmeneti melegedést vasárnap délután gyenge hidegfront követi, így a frontérzékenyeknél enyhe panaszok jelentkezhetnek. Ők többek között fejfájást, vérnyomás-ingadozást, fáradékonyságot tapasztalhatnak.(forrás: met.hu)

A legvalószínűbb folytatás: 

  • Hétfőre eleinte élénk, majd gyengülő ÉNY-i szél melletti napsütéses idő kialakulása a legvalószínűbb. Hideg hajnali órákra, majd az évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű, enyhébb nappalra készülhetünk. A napsütést olykor mérsékelt felhősödés zavarhatja meg. Csapadék nem érkezik.
  • Keddtől péntekig - növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de frontmentes, nyugodt, őszi időre van kilátás. Hajnalonként hideg, kissé párás, foltokban ködös idővel indulhat a nap, majd napközben változó napsütés, mérsékelt felhősödések mellett az évszakos átlagnak megfelelő hőmérséklet ígérkezik. A déli országrészben várható a magasabb hőmérséklet. Eső általában nem valószínű, de a hajnalonként kialakuló ködfelhőzetből itt-ott szitálás előfordulhat.
  • Szombatra körvonalazódik némi változás lehetősége élénkebb D-ies légmozgás és elszórtan záporok, kisebb esők esélyével.

(forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában