Vármegyénk időjárása

2 órája

Fokozatosan tűnnek el felőlük az esőfelhők

Pénteken is még alapvetően borongós égbolt marad a jellemző vármegyénkben

Fotó: Török János

A délelőtt folyamán lehet változó intenzitású eső, záporeső, de a déli órákhoz közeledve csökken a csapadékhajlam. Délután vékonyodhat a felhőzet, akár gyenge napfény is átszűrődhet időnként. Éjszaka vékonyabban, szakadozottan felhős égbolt mellett párássággal, ködfoltokkal is lehet számolni, akárcsak azzal, hogy feltámadhat az északias szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 9,
péntek délután 11,
szombat reggel 8 fok körül alakul.

Térségünk fölé helyeződő ciklon miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (forrás: met.hu)

A legvalószínűbb folytatás: 

  • Szombatra többségében még felhős égbolt ígérkezik, de időnként és helyenként átmenetileg elvékonyodhat a felhőtakaró, átengedhet némi szűrt napfényt is. Tartós, kiadós eső már nem valószínű, de elszórtan szemerkélés, szitálás ezen a napon is előfordulhat. É-ira fordul a légmozgás, a Dunántúl északi felén lehetnek élénkebb széllökések is.
  • Vasárnap már több esély látszik szakadozott, elvékonyodó felhőzet melletti bujkáló napsütésre, de újra és újra megnövekedhet a délután már gomolyosodó felhőzet, melyből elszórtan záporeső is kialakulhat. Utóbbira északkeleten látszik a legtöbb esély. Éjszaka már tisztuló, csillagfényes égbolt látszik valószínűbbnek, miközben sokfelé képződet párásság, ködfoltok.
  • Hétfőn, kedden frontmentes, nyugodt, őszi időjárási helyzet kialakulása a legvalószínűbb. A hajnali párásság, illetve az abból kialakuló délelőtti rétegfelhőzet eloszlásának időtartama bizonytalan, de délutánonként napsütéses, kellemes hőmérsékletű időre van kilátás.
  • Szerdára növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de egy gyors mozgású ciklon érkezése körvonalazódik NY-K irányban átvonuló csapadékmezővel. A csapadék mennyisége és eloszlása még igen bizonytalan.

(forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában