Hír

2023.10.05. 13:59

Gyújtogattak a ravatalozóban és a csontkamrában a Keleti temetőben

A kaposvári Keleti temetőben egy helyszínen tartózkodó rendőr csütörtökön füstöt látott a ravatalozó raktára, illetve a csontkamra felől.

Kovács Gábor László

A kaposvári Keleti temetőben egy helyszínen tartózkodó rendőr csütörtökön füstöt látott a ravatalozó raktára, illetve a csontkamra felől. Értesítette a portást, ekkor kiderült, hogy több helyszínen tűz van, közölte Somogy Temetkezési Kft. Hívták a tűzoltóságot és a rendőrséget. A gyorsan helyszínre érkező tűzoltók a tüzeket eloltották, majd megkezdődött a rendőrségi helyszínelés. Egy vizesblokkban mosásra előkészített ruhák és a csontkamrában egy sátor égett. A csontkamra mellett ugyanis egy raktár van. A polcokon a korábban lejárt, meg nem váltott sírokból exhumált maradványok voltak, melyeket a Somogy Temetkezési Kft. munkatársai október 9-ei hamvasztóüzemi szállításra készítettek elő. A csontmaradványok hamvait a kaposvári Nyugati temető szóróparcellájában tervezték elszórni. A csontmaradványokban károsodás nem keletkezett, de a két helyiségben a kár becsült értéke a helyreállítási költségekkel együtt 2 millió forintra tehető.

A tüzet feltehetően gyújtogatás okozta, tudtuk meg Puskás Péter Gábor ügyvezető igazgatótól. Egy behatoló tolvaj gyújtogatott, mert az volt a terve, hogy a tűzzel eltereli a figyelmet a lopásról. Egy laptopot emelt el az irodából, és becsomagolta, majd egy mogyoróbokor alá rejtette, hogy kicsempéssze. A gyújtogatás azonban komoly veszélyt okozhatott volna, hiszen benzint is tároltak a raktárban.    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában