Csalás

2024.06.25. 13:17

Hamisított légfrissítővel trükköztek az elkövetők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozóival közösen felderítettek egy budapesti telephelyet, ahol Törökországból származó hamisított légfrissítő termékeket találtak.

Harsányi Miklós

 

Erről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számolt be kedden. Azt is közölték: a közös nemzetközi akcióban az OLAF koordinálása mellett, a külföldi hatóságok a törökországi gyártás telephelyén is folytattak ellenőrzést. A budapesti lerakat átvizsgálásakor megközelítőleg 140 ezer, szakértői vélemény szerint hamisított légfrissítőt találtak, amelynek értéke meghaladta a 120 millió forintot. 

– Az ügyben a NAV büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – tájékoztatott az adóhatóság. – A higiéniai termékekre elkövetett visszaélések nemcsak az eredeti áru jogtulajdonosának okoznak károkat, hanem a fogyasztók egészségére is veszélyesek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában