Fotó

2024.06.11. 09:04

Iskolatársainak árulta a drogot Siófokon egy fiatal

A Siófoki Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelemmel vádol egy huszonéves tamási férfit, aki ismerősi körét látta el marihuánával, amíg a siófoki nyomozók el nem fogták.

Kovács Gábor László

Az egyik siófoki oktatási intézményben tanult, amikor 2021-tól elkezdett Pécsen havi rendszerességgel, alkalmanként 10-20 gramm marihuánát vásárolni egyrészt saját fogyasztásra, másrészt azért, hogy barátainak, osztálytársainak, illetve kollégiumi társainak értékesítsen a drogból, és nem mellékesen ezáltal rendszeres bevételhez jusson. A megvásárolt adagot kiporciózta és alumínium fóliába, vagy simítózáras tasakokba csomagolta, majd adagonként 3 ezer-3,5 ezer áron értékesítette grammonként. A fogyasztókkal különböző internetes üzenetküldő alkalmazásokkal tartotta a kapcsolatot. 

A vádlott rendszeres vásárlói közül a nyomozó hatóság négy fiatalt azonosított, valamennyien tizennyolc év alattiak voltak. A rendőrök végül 2023 áprilisában csaptak le a vádlottra, akinél az elfogásakor is találtak kábítószert.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfi ellen fegyházbüntetés, pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában