Tűzoltói beavatkozások

2 órája

Gyorsriasztás: menet közben ki gyulladt ki egy elektromos roller

Tizennégy műszaki mentéshez és öt tűzesethez riasztották az elmúlt napokban a somogyi tűzoltókat. A legtöbbször kidőlt fák és lehasadt faágak eltávolításához vonultak az egységek.

Harsányi Miklós

Fotó: Nagyatád HTP

Faaprítékot szállított a teherautó, amelynek rakománya füstölni kezdett, ezt vette észre a bejelentő vasárnap este egy marcali parkolóban, a Kossuth Lajos utcában. A város tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik hőkamerával átvizsgálták a nyerges vontató rakományát, amely öngyulladás következtében kezdett melegedni és gőzt bocsátott ki. Azt is közölték: a jármű tulajdonosa felnyitotta a ponyvát, így biztosítva a rakomány szellőzését, visszahűtését.
Vasárnap Kadarkúton egy pajtában tárolt szalma kapott lángra a délelőtti órákban. A város tűzoltói megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

tűzoltó
Többször adtak munkát a kidőlt fák a tűzoltóknak Fotó: Nagyatád HTP

– Menet közben gyulladt ki egy elektromos roller vasárnap a nagyatádi  Széchenyi téren - került ki a katasztrófavédelem tájékoztatójából. -  A város  tűzoltóinak kiérkezésekor már csak füstölt a roller. Az egység megbontotta az eszköz burkolatát valamint hőkamerával is átvizsgálta azt, ám további izzó gócokat nem talált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában