Végül megbánta

2024.09.24. 12:43

Javítani ment, végül ellopta a klímákat a segédmunkás

Magával vitte a segédmunkás a háznál talált légkondicionáló berendezéseket. A harmincas éveiben járó enyingi férfi anyagi nehézségekkel küzdött, és segédmunkásként kisebb javítási munkákat végzett a sértett siófoki ingatlanán, amikor észrevette, hogy az építés alatt álló házban üzemelő klímaberendezések kültéri egységeit leszerelték.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádlott 2023 novemberében megkérte egyik ismerősét, hogy fuvarozza el a házhoz. Azt mondta, hogy ajándékba kapott klímákat kell onnan elhoznia. Az utcáról nem látható hátsó teraszajtóhoz ment, amit egy vasdarabbal felfeszített, majd a több mint 800 ezer forint értékű klíma kültéri egységeket magához vette, és a rá várakozó autó csomagtartójába pakolta. Később eladta a lopott berendezéseket, de a siófoki nyomozók hamar azonosították, ezért a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó tolvaj visszavásárolta a kéz alatt értékesített eszközöket, így a sértett kára megtérült. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában