Termesztés

2 órája

Kezdetben csak saját fogyasztásra, aztán kereskedésbe fogtak az illegális botanikusok

Jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett egy alföldi és egy dél-dunántúli férfi, akik ellen most vádat emelt az ügyészség.

Sonline.hu

Illegális hivatást választottak, de azt nagy szakértelemmel végezték. A negyvenes éveiben járó vádlott 2022 évben saját kábítószer fogyasztása céljából Ausztriából rendelt kendermagokat, majd azokból alföldi otthona pincéjének átalakításával termő egyedeket nevelt és szaporított.

A férfi a speciális párásítás, hőmérséklet, illetve világítás biztosításával 2024 februárjáig több mint 100 tő kendernövényt termesztett, ezáltal jelentős mennyiséget meghaladó kábítószer hatóanyagra tett szert, amiből bőven jutott értékesítésre is. Az alföldi férfi így került kapcsolatba a vádban szereplő fiatalabb társával, aki összességében 720.000 forintért marihuánát, illetve két tő kendernövényt vett a férfitól.

A somogyi vádlott 2023 őszén egy balatoni panzió egyik szobájában alakította ki a kendernövények igényeinek megfelelő környezetet, majd további rendelt növényekkel összesen kilenc tő kendernövényt gondozott, valamint a termés kis részét ő is eladta.

Az összehangolt akciók során a rendőrség mind a növényeket, mind a termesztéshez használt eszközöket lefoglalta, a terhelteket pedig őrizetbe vette. Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában mindkét kereskedővel szemben végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában