Eskü

2023.06.26. 10:35

50 év után Isten színe előtt is összeházasodtak

Lőczi Ferenc Nagyatádon katonáskodott, amikor bajtársa lánytestvére jött látogatóba testvéréhez.

Györke József

Ferinek rögtön megtetszett a szép és helyes nagylány. Aztán 50 évvel ezelőtt az anyakönyvvezető előtt kimondták a boldogító igent összetartozásukra. Mivel olyan beosztásban dolgoztak, hogy nem nézték volna jó szemmel az egyházi szertartást, így az elmaradt. Most gondoltak egy nagyot, hogy az 50. házassági évfordulójukon bepótolják azt.

Lőczi Ferenc és Fábos Mária az ötvöskónyi református templomba hívták, rokonaikat, ismerőseiket és barátaikat. Zsúfolásig megtelt a templom. Érkezésükkor díszsorfal fogadta őket: az Ezüsthárs Nyugdíjas Klub tagjai az egyik oldalon, velük szemben pedig egykori óvóképzős tanítványaik álltak koszorúslány ruhákban.

Jakab István lelkész elmondta, először meglepődött a kérésen, hogy adja össze az „ifjú párt”, aztán megszervezte a szertatást és lebonyolította azt. (Megszokta, hogy eddig a házasságot megerősíteni szokták, nem ilyen korban esküdni). A templomtól a fogadás helyszínéig az óvónők dalaitól volt hangos a település. A fogadás helyszínén aztán jöttek a köszöntések, gratulációk és finom ételek, ahogy illik, kellemes zeneszóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában