Fotók

2024.09.16. 17:54

Közel száz riasztáshoz siettek a napokban a somogyi tűzoltók

Kilencvenhét műszaki mentés és három tűzeset: a somogyi tűzoltók ez az elmúlt napok mérlege. Legtöbbször viharkárok felszámolása miatt vonultak az egységek, de nyolc közúti balesethez is kérték a segítségüket.

Harsányi Miklós

Egymásba hajtott egy hentesárut szállító kisteherautó és egy személykocsi Somogysámson és Horvátkút között. Az autó utasait a marcali  tűzoltók szabadították ki, levágták az ajtókat és kiemelték a sérülteket. A somogyi katasztrófavédelem hétfői tájékoztatása szerint a mentők mindhárom személyt kórházba szállították. 

Összeütközött két személyautó Bőszénfa külterületén. Az egyik autó két utasa nem tudott kiszállni a gépkocsiból, őket a kaposvári tűzoltók szabadították ki, a balesetnek három sérültje volt. 

baleset, tűzoltó, somogy
Az egyik autóba két utas is beszorult, őket a kaposvári tűzoltók szabadították ki. Fotó: Kaposvár HTP

Kigyulladt egy melléképület a kaposvári Szépvölgy utcában. A fából készült épületben szerszámokat, kisgépeket valamint háztartási dolgokat tároltak. A kaposvári tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat.  Lángok csaptak fel egy családi ház udvarán parkoló személyautóban a mezőcsokonyai Táncsics Mihály utcában.  A tűz a jármű hátsó ülése alatt keletkezett. A tulajdonosok, amikor észlelték a tüzet, leszórták homokkal, s áramtalanították a gépkocsit. A kaposvári  tűzoltók visszahűtötték a még forró alkatrészeket. 

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap délelőtt Kaposvár és Juta között, a gépkocsi a tetejére borult. A járművet a kaposvári egység állította kerekeire,  a három utast a mentők kórházba szállították. Tűz volt egy családi házzal egybeépített melléképületben vasárnap a szenyéri Simon utcában. Az építményben összehordott lomok égtek és a tető is izzott. A böhönyei  tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

Súlyos balesetnél is segédkeztek az önkormányzati és önkéntes tűzoltók

Frontálisan ütközött két személyautó a 61-es főút 181-es kilométerszelvényénél, Pogányszentpéter térségében. A nagykanizsai hivatásos, a csurgói önkormányzati és az iharosberényi önkéntes tűzoltók két embert emelnek ki az egyik járműből. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Mesztegnyőnél, a marcali tűzoltók végezték a műszaki mentést. Letért az úttestről és a vízelvezető árokba hajtott, majd felborult egy személyautó vasárnap kora este a 65-ös főút, Som és Ságvár közötti szakaszán. A siófoki tűzoltók a gépkocsi vezetőjét kiemelték a járműből és  átadták a mentőknek.  

Fotó: Siófok HTP

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában