Jegyzet

2024.03.11. 09:22

Szerencsére fel!

Kovács Gábor László

Egy nagymama arról panaszkodott a helyi sajtóban, hogy bűnözőként kezelik, mert olyan gyakran nyer az ­angliai lottón, hogy az már gyanakvást váltott ki a szerencsejáték-társaságban. Nagyjából 60 fontot, vagyis magyar pénzben 28 ezer forintot költ hetente lottószelvényekre és rendszeresen nyer kisebb összegeket. Eddig összesen 23 ezer fontra tett szert, ami 11 millió forintnak felel meg. A 69 éves asszony nem adta fel, mindent mérlegre téve próbálkozott. Szerencse az, ha a felkészültség találkozik a lehetőséggel. Balszerencse, ha a felkészületlenség találkozik a realitással, olvasom az elgondolkodtató idézeteket az interneten. 

A szerencsés emberek általában nyitottabbak az átlagnál

Nem is hinnénk, de a pszichológia komolyan kutatja, hogyan lesz valaki szerencsés vagy balszerencsés alkat. 
Rengeteg ember életútját vizsgálták meg ebből a szempontból. Kiderült, hogy a szerencsés emberek általában nyitottak, érzelmileg stabilak, gyorsan döntenek, keresik az új helyzeteket, amik végül elvezethetnek a sikerhez. Ezzel szemben a balszerencsés flótások aggodalmaskodóak, egy problémára sokkal tovább fókuszálnak, így végül beszűkül a világlátásuk. Ahhoz, hogy észrevegyük a lehetőséget, megfelelő hozzáállás kell. Ugyanakkor a szerencse attól izgalmas, hogy nem lehet befolyásolni. Azzal sem lehet vitatkozni, ha valaki megszületik; az élete maga szerencse, ezért nem szabad, hogy az élet bármitől keserűvé váljon. Az is köztudomású, hogy a szerencse forgandó, tehát bízhatunk abban, ha kivárjuk, nem hagy cserben minket. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában