Küzdelem az elemekkel

2024.07.06. 19:04

Sorban dőltek a rekordok a hőségben Bolhón

Tömeges kettlebell edzés, kamionhúzás és felülés rekord is szerepelt a szombati magyarországi rekordok napja programjában. Szikrázó napsütésben küzdöttek az elemekkel a próbázók a bolhói sportpályán.

Koszorus Rita

A reggeli program zsákcipeléssel kezdődött, amelynek korábbi rekordját a nap fő szervezője és ötletgazdája Gorján Gábor döntötte meg. – Egy ötven kilós zsákot cipeltem a vállamon 1015,5 méter volt a rekord. Ma 1150 métert mentem – mondta Gorján Gábor.
A teherautóhúzás rekordját egy barcsi asszony döntötte meg, aki férfiakat megszégyenítő lendülettel húzta a Görgetegi Tűzoltóság hét tonnás kocsiját 100 méteren keresztül. 
– Habár azt mondják, hogy minden fejben dől el, nálam tüdőben. Amikor már úgy vagyok, hogy nem bírom szuflával, hajlamos vagyok feladni. Amikor megláttam a 100 méteres csíkot, úgy voltam vele, hogy na ennyi elég lesz. Pedig magamban a 200 métert tűztem ki célul, de az utóbbi egy hónapban nem nagyon ment az edzés és kicsit rossz passzban is vagyok – mondta Hartmann Ágnes, aki tavaly nevezett először teherautóhúzásra, amelyet egy országos harmadik helyezés követett. Nem csoda, hiszen fuvaros családban nőtt fel és szemmel láthatóan jó géneket örökölt. Rekordállítása után ugyanis 69 éves édesanyja is magára vette a hevedert és megmozdította a méretes járművet. 

A közös kettlebell edzés rekordjának megdöntésében is részt vett Ágnes, ahol 44-en ragadtak különböző méretű harangsúlyzót és végezték a gyakorlatokat öt percen át. 

Ágnes 100 méteren át húzta a monstrumot. 
Fotó: Lang Róbert

A programban szerepelt katonai nyomás, swing és fűrész is. A harminc fok feletti hőségben még úgy is kihívás volt végig csinálni a gyakorlatokat, hogy nem rohamtempóban teljesítették azokat a próbázók. Végül megdőlt a rekord, amelyet korábban Miskolcon állítottak fel. Az országos rekord 38 résztvevő volt, amelyet most Bolhón megdöntöttek. 

Izzasztó rekorddöntés volt. 
Fotó: Lang Róbert


A Magyarország Horvátország kötélhúzó rekordot is megkísérelték megdönteni a résztvevők, igaz az első két próbálkozás után előbb szétcsúszott a csomó, majd elszakadt a kötél. De sikerült végrehajtani a próbát, amelyet a horvát oldal nyert meg. 

Elszakadt, majd összekötötték. 
Fotó: Lang Róbert


Gorján Gábor először tavaly szervezte meg egy rekord megdöntését, akkor Thor, a mennydörgés istene kalapácsát tartották ki tömegesen. – Akkor merült fel, hogy más rekordokat is megdönthetnénk, utánanéztünk mi van még és annak is, mi az amiben még más nem állított fel rekordot – mondta az ötletgazda. Így esett a választás a már említettek mellett a sörivásra, a kókuszgolyó készítésre, valamint a felülés, a bicepszhajlítás francia rúddal, illetve a kosárérintő rekordra. 

– A korábbi legjobb eredmények megdöntése pedig nem volt öncélú – mondta a szervező – hiszen egyrészt közösséget építettek a programok, másrészt a rendezvényen A Csodalámpa Alapítvány segítségével súlyos beteg gyerekek álmainak megvalósítására is gyűjtöttek a sportos résztvevők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában