Fotókkal

2024.06.21. 13:36

Vizes őrületté vált a barcsi találkozás a tűzoltókkal

Az idei alkotói pályázatra a Barcsi Deák Ferenc Sportiskola tanulói küldték a legtöbb rajzot, ezért a Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság az Év legkreatívabb somogyi iskolája címmel jutalmazta a dél-somogyi intézményt.

Harsányi Miklós

– Az elismeréssel együtt a diákok lehetőséget kaptak egy személyes találkozóra az alkotásaikon szereplő tűzoltókkal, akik nem akármilyen program kavalkáddal rukkoltak elő – számolt be pénteken a somogyi katasztrófavédelem. Igazi vizes őrületté változott a barcsi Deák Ferenc Sportiskola jutalom tűzoltási bemutatója.

 

A gyerekek egy egész tanítási napot tölthettek együtt városuk tűzoltóival. Puttonyfecskendővel és gyorsbeavatkozóval is kipróbálhatták a tűzoltást. Hosszú sorok kígyóztak a gépjárműfecskendők mellett, minden diák szeretett volna a sugárkezelő „bőrébe bújni”, ha csak pár perc erejéig is. 

 

A gyerekeknek lehetőségük nyílt még a tűzoltáshoz, illetve a mentésekhez használt szakfelszerelések megtekintésére, kipróbálására is. 

Később újra várják az alkotásokat

A jutalom bemutatót követően arra biztatták a tűzoltók az ifjúságot, hogy jövőre még többen ragadjanak ceruzát, ecsetet, versenybe szállva ismét a Legkreatívabb intézmény címért. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában