Itt a nyár!

2024.06.08. 19:06

Megtelt a desedai strand a kánikulában

Piknikezésre, napozásra és fürdőzésre csábította a Deseda a kaposváriakat szombaton.

Koszorus Rita

A rekkenő hőségben sokan vették célba a tavat, ahol sokan bele is vetették magukat a frissítő habokba. 
– Itt lakunk Toponáron, amint kijön a jó idő minden szombaton lejövünk, ha jó a víz – mondta Zsalakovics Gáborné, aki gyerekeivel jött a Desedára pancsolni.

Nem vonzott mindenkit a víz, Csorba Csaba napozni és edzeni ment le a Desedára. – Itt a korláton nyomok párat és azért meg is látszik az eredmény – mutatott bicepszére.

Több család is a fák alatt keresett menedéket a meleg elől.

– Kaposváriak vagyunk és gyakran jövünk ide, játszani, piknikezni vagy harapni pár falatot a gyerekekkel – mondta el Andi, aki férjével és három gyermekükkel döntött úgy, hogy ezt a szombat délutánt a tóparton töltik.

Sokan biciklire pattantak, hogy körbekerekezzék a Desedát és olyanok is akadtak, akik egy hosszabb túra állomásaként iktatták be a toponári strandot. Ez meg is látszott a büfék forgalmán, szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni, nagyüzemben készültek a lángosok és persze a szendvicsek is. 

– Reggel óta folyamatosan készítjük a hamburgereket, érezhetően beindult a szezon a meleg idő beköszöntével – mondta Kovács Lívia, a Lia büfé tulajdonosa. 

Nem volt megállás a büfé dolgozóinak, hiszen folyamatosan érkeztek az éhes vagy éppen szomjas kirándulók. Akik miután feltöltötték energia raktáraikat elégedetten folytatták útjukat, vagy vetették bele magukat a strandolásba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában