Megújulás

2024.06.07. 08:55

Térköves járdán sétálhatnak a gyalogosok

Több mint száz méter hosszan újult meg egy járdaszakasz Kaposváron a Kereszt utcában.

Marosi Gábor

 Az új gyalogutat a lakókkal közösen adta át Pintér Rómeó Kaposvár alpolgármestere csütörtökön délután. Az összesen 256 négyzetméter felületű járda kivitelezési költsége 6 millió 300 ezer forintba került. – Rendkívül leromlott állapotú járdaszakasz volt, ezért kellett felújítani – mondta az alpolgármester. – Még februárban kaptam egy teljesen jogosan felháborodott hangvételű levelet, melyben kritizálták a járda állapotát. Rögtön megnéztük a kollégáimmal, és egyértelművé vált, hogy azonnali beavatkozást igényel. A tavaszi út- és járdafelújítási szakaszban ennek is nekiálltunk és sikeresen teljesítettük. A lakók kérése az volt, ha lehetőségünk van rá, akkor térköves legyen a járda, ezt is valóra váltottuk – tette hozzá.

Pintér Rómeó arról is beszélt az átadón, az elmúlt öt évben valamivel több mint hatszáz lakossági igényt sikerült teljesíteniük. A Fürdő köz és az Óvoda utcában, a Rákóczi-iskola mellett nem volt szilárd burkolatú út, ezért leaszfaltozták teljes szélességében. A csaknem 40 millió forintos beruházás részeként a vízelvezetést is megcsinálták. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában