A nő már nem lélegzett

2024.07.04. 11:31

Hősies csapatmunka: életet mentettek a Balatonnál

Példás összefogás mentett életet a Balatoni strandon: vízimentők, orvos és mentők együtt küzdöttek az idős nőért.

Hajdú Marianna

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

A Balaton egyik népszerű strandján történt az eset, amikor egy idős házaspár szombati fürdőzése majdnem tragédiába fordult – tette közzé közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Az idős férfi és felesége együtt úszkáltak, amikor az asszony hirtelen elmerült a vízben. A férfi azonnal észrevette a bajt, és habozás nélkül a felesége után vetette magát, hogy a partra húzza őt.

A strandon lévő vízimentők és egy ott pihenő szabadnapos orvos azonnal a helyszínre siettek. Miután kihívták a mentőket, megvizsgálták a nőt, aki sajnos már nem lélegzett. Az orvos és a vízimentők azonnal megkezdték az újraélesztést, miközben a strand munkatársai a kihelyezett félautomata defibrillátorért siettek, és biztosították a mentőhelikopter leszállási területét.

A mentésirányító több mentőegységet, köztük egy esetkocsit, egy helikoptert és egy mentőhajót is riasztott, amelyek perceken belül megérkeztek a helyszínre. Az összehangolt csapatmunka végül meghozták az eredményt, és a nőt stabil állapotban tudták kórházba szállítani.

Az Országos Mentőszolgálat híréből kiderül, hogy az eset tanulsága a gyors reagálás és a közös erőfeszítés fontossága. A strand vendégei és munkatársai egyaránt hősies helytállása, ami végül egy élet megmentéséhez vezetett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában