Támogatás

2024.07.25. 10:18

Felújítanak két barcsi óvodát

Felújítják a barcsi óvodákat, miután az önkormányzat 389 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert erre a célra a TOP Plusz programban.

Kovács Gábor László

Konzorciumi partnerként a Somogy Vármegyei Önkormányzat végzi a projektmenedzseri teendőket. A Hársfa utcai óvoda felújítása már a végéhez közeledik, a Széchenyi közi óvoda esetében a közbeszerzési eljárás folyamatban van. A projekt várhatóan 2025 júniusára valósul meg. 

A beruházásnak köszönhetően a Hársfa utcai épület új, könnyűszerkezetes nyeregtetőt kap és a belső terek festése történik meg, a Széchenyi közben található épület esetében pedig komplett felújítás valósul meg tornaszoba-bővítéssel, vizesblokk, öltöző, akadálymentes WC és bejárat kialakításával, a tetőszerkezet megújításával és a belső terek festésével. 

A barcsi beruházás célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentse a hozzáférhetőség területi különbségeit, közölte a Somogy Vármegyei Önkormányzat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában