A vízre mindenkinek szüksége van

2024.07.03. 06:55

Több ezer liter ásványvíz érkezett a vízimentőknek

A perzselő nyári napokon, amikor a hőmérő higanyszála az egekbe szökik, és mindenki árnyékba menekül, a vízimentők fáradhatatlanul dolgoznak a strandokon. A Fonyódi Ásványvíz most óriási gesztust tett feléjük: 7344 liter ásványvizet adományoztak, hogy segítsenek nekik a hőség elleni küzdelemben.

Hajdú Marianna

A vízimentők örömmel fogadják a Fonyódi Ásványvíz hatalmas adományát

Forrás: Fonyódi Ásványvíz Kft.

A vízimentők naponta 8-10-12 órát töltenek a perzselő napsütésben, sokszor árnyék nélküli területeken. 

– Nagyon fontos, hogy legyen náluk elegendő víz, ezt tudják biztosítani ebből az adományból – mondta Szabolcs Tímea, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület kommunikációs munkatársa. 
Ez az adomány életeket menthet, hiszen a vízimentők így jobban tudnak koncentrálni a feladataikra, és a megfelelő folyadékbevitellel elkerülhetik a kiszáradást.

Fonyódi Ásványvíz: A segítség nagymesterei

Kontra Regina, a fonyódi vállalat telepvezetője elárulta, hogy az adomány 10 raklapnyi ízesített ásványvizet tartalmazott, különböző ízekben, fél literes és másfél literes kiszerelésben. 

– Az ilyen hőségben, mint amilyen a napokban is volt, ez a legkevesebb, amit tehetünk – nyilatkozta.

A Fonyódi Ásványvíz korábban is segítette a közösséget: a kaposvári és siófoki kórházak, a mentőszolgálat és a Máltai Szeretetszolgálat is részesültek már adományaikból. 

Hidratáció: A nyári hőség elleni fegyver

A nagy hőség miatt elengedhetetlen a megfelelő vízfogyasztás. Az adományozott 7344 liter ásványvíz biztosítja, hogy a vízimentők hatékonyan és biztonságban végezhessék munkájukat a nyári hőségben is. Ez az adomány nemcsak a munkavégzésükhöz, hanem az egészségük megőrzéséhez is elengedhetetlen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában