Csalás

2024.08.12. 10:36

Egy nap alatt 35 ezer adathalász üzenetet küldött egy francia csaló

Egy adathalász csaló valótlan befizetés kezdeményezésével, a rendőrség nevével visszaélve szerzett személyes és bankkártya adatokat, de végül a somogyi rendőrök Budapesten elfogták.

Kovács Gábor László

A kibernyomozók információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indítottak nyomozást egy francia férfi ellen, akit augusztus 8-án értek tetten egy fővárosi kávézóban, amint éppen adathalász üzeneteket terjesztett. A férfit a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége fogta el, majd vitte Kaposvárra, ahol információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás gyanújával hallgatták ki. A 29 éves férfitól több mobiltelefont, SIM-kártyát, valamint pénzt foglaltak le. A nyomozás jelenleg is folyik, és az már bizonyos, hogy volt olyan nap, amikor 35 ezer adathalász üzenetet továbbított. A rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, ezt az intézkedést a Kaposvári Járásbíróság azóta elrendelte. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában