Fotókkal

2024.08.26. 14:00

Tovább gyarapodott a kaposvári életfa

Újabb levelekkel bővült a kaposvári városligetben található életfa hétfőn délelőtt. Az alkotásra 75 levelecske került fel.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Azoknak a gyerekeknek a nevével gyarapodott a fa, akik 2023. május elseje és 2023. július 31-e között születtek. Az egyik szülő, Jakó Richárd érdeklődésünkre elmondta, jó érzés, hogy második gyermeke nevét is olvashatja az életfán. Szucsek Rita, egy másik szülő is hasonlóan vélekedett. Az édesanya elmondta, nem tud arról, hogy más városban ilyen szép és maradandó emléket kapnak a gyerekek, ezért jól esik, hogy Kaposváron így is gondolnak a fiatalokra.

Az ünnepségen megjelent családokat Szita Károly Kaposvár polgármestere köszöntötte. Beszédében kiemelte, hálás azért, hogy a szülők nemcsak maguknak, hanem a város közösségének is nagy ajándékot adtak gyermekeikkel. Hozzátette, több gyerek születik már Kaposváron, mint tíz évvel ezelőtt. Tavaly rekordszámban, 222-vel többen házasodtak össze, mint egy évvel korábban. – Ez reményre és gyarapodásra adhat okot – emelt ki Szita Károly.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában