Terülj, terülj asztalkám

2024.09.05. 19:37

Ízek, borok, találkozások: különleges süteményekkel nyitott a gasztronómiai összefogás

Rendkívüli sikert aratva, 200 embert mozgatott meg az Ízek, borok, találkozások gasztronómiai rendezvény felhívása. Öt étteremben, öt séf öt menüsorát, és öt borászat legjobb borait kóstolhatják meg az érdeklődők. A megnyitót a Gard' Ann Cukrászdában tartották a Miénk a város fesztivál nulladik napján.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

Alig két hét alatt már 200 érdeklődőt vonzott előzetesen az Ízek, borok, találkozások gasztronómiai rendezvény, amely összehozta a kistermelőket, a nagy élelmiszeripari szereplőket, és az éttermi közönséget. Szommerné Egyed Linda, az iFood Élelmiszer Klaszter elnöke, az egyik ötletgazda a megnyitón felidézte, hogy a Balaton bora választáson született meg a kezdeményezés: a klaszter, a balatonboglári borrégió, és a Kislépték Egyesület társult a megvalósításhoz.  A siker arra ösztönözte a szereplőket, hogy a rendezvény folytatását szervezik október 5-ére, a balatonlellei Kishegyen a Murci fesztiválra. 

Elindult a kaposvári gasztronómiai kaland
Elindult a kaposvári gasztronómiai kaland Fotó: Lang Róbert

A nagymamák kedvencét, a gesztenyemézből sütött mézes krémest és más finomságokat mutatott be Pintér-Horváth Annamária, a Gard'Ann Cukrászda alapítója és cukrásza. Pintér Rómeó kaposvári alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket, kiemelve a helyi alapanyagok és a helyi éttermek együttműködésének fontosságát. 

Fotó: Lang Róbert

Gasztronómia összefogás 

Nagy élelmiszerláncokkal állnak kapcsolatban, ezzel együtt örömmel tértek vissza a kis cukrászdákhoz is – erről Németh Bernadett beszélt az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. képviseletében. Az élelmiszer feldolgozó édesipari cég klaszter tagként támogatta termékeivel a rendezvényt. Borza Tamás a Sarkpont Zrt. nevében elmondta, hogy 30 éve foglalkoznak gesztenyefeldolgozással, egy kadarkúti üzemet és kaposvári központot működtetnek. Hanzel Róbert kistermelő, a Hanzel Méz alapítója megjegyezte, hogy kaposmérői méhészként több mint 500 kilométert vándoroltatja a méheit jobb termés reményében. Bujdosó Mátyás a Balatonboglári Borvidék képviseletében desszert boroktól ejtett szót, szerinte az édes nedűk minden pincészet életében a koronát teszik fel a szüretre.    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában