NAV

2024.09.06. 08:45

Hamis cipők: több mint hétezer pár lábbelit lefoglaltak

Hamis cipőket találtak a gyulai határátkelőhelyen: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága pénzügyőreinek ellenőrzésén akadt fenn az áru.

Harsányi Miklós

Fotó: NAV

A NAV pénteki tájékoztatása szerint egy bolgár kamion rakterét vették alaposan szemügyre a járőrök szeptember elején. A bemutatott papírok alapján Bulgáriából szállított cipőket a teherautó.  A plafonig pakolt kartonokból százával kerültek elő a márkásnak tűnő lábbelik (New Balance, Armani, Asics).

Hamis cipőket foglaltak le
Hamis cipőket foglaltak le Fotó: NAV

– Azonban a cipők csomagolása és silány minősége arról árulkodott, hogy azok mindegyike hamisítvány, amit a márkák jogosulti képviselői is alátámasztottak – közölték. – A hamis lábbelik úti célja hamar megváltozott, Spanyolország helyett a NAV bűnjelraktárába vették az irányt.

A pénzügyőrök több mint 7 ezer pár lábbelit foglaltak le, amelyek közel 300 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosnak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indult eljárás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában