Vármegyénk időjárása

2024.09.16. 07:34

A hét elején folyamatosan veszít erejéből a ciklon

Először a szél mérséklődését tapasztalhatjuk, bár még ezen a napon is erősen szeles időre kell készülni vármegyénkben.

Klein Péter Nándor

Fotó: Nemeth_Levente

Túlnyomórészt erősen felhős időben újra és újra eleredő esők, záporok jellemzik az időjárást. A délután folyamán vékonyodhat a felhőzet, csökken a csapadékhajlam, de még előfordulnak szórványosan záporok, szemerkélések. Éjjel a keleti, majd a középső országrész felett is csökken a csapadékhajlam, vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró, de párásság képződhet, nyirkos marad az idő. A Dunántúl térségében egyelőre valószínűbb, hogy marad a borús idő ismétlődő esőkkel, de ott is gyengül, ritkul a csapadék, illetve a szél is mérséklődik, legyengül.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 10,
hétfő délután 14,
kedd reggel 9 fok körül alakul.

Az ilyenkor szokásosnál továbbra is jóval hűvösebb időre számíthatunk, emiatt egyesek továbbra is hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. (met.hu)

A legvalószínűbb folytatás:

  • Kedden kellemesebb hőmérsékletű, változóan párás-napos-felhős, szélcsendes, őszi nap ígérkezik. A délnyugati határmegyékben, elszórtan ezen a napon is előfordulhat záporeső, de tartós, jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű.
  • Szerdán és csütörtökön előreláthatólag az ország nagy részén marad a nyugodt, őszi időjárás délelőttönként párássággal, majd változó felhőzettel, napsütéssel. A délnyugati, nyugati határmegyékben látszik esélye elszórtan záporeső előfordulásának. Tartós, kiadós eső nem várható.
  • Péntekre és a jövő hétvégére jelentős frontoktól mentes, nagyobbrészt napsütéses, nyugodt, az évszaknak megfelelő hőmérsékletű őszi időjárás kialakulása körvonalazódik. Vasárnap látszik esély tartósabb felhősödésre a nyugati, délnyugati országrész felett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában