Határidó

2024.09.05. 10:45

Őszi érettségi: ma még lehet jelentkezni

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az idei őszi érettségikre. A Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) két intézményében - a kaposvári Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola, Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium - lehet érettségi vizsgát tenni októberben és novemberben.

Harsányi Miklós

Fotó: Csudai Sándor/Origo

Csütörtökig azoknak kell eljuttatni a vizsgát szervező intézményekhez a jelentkezési lapjukat, akik rendes, előrehozott, szintemelő, pótló, javító, ismétlő vagy kiegészítő érettségi vizsgát tennének.

Tavaly ősszel a centrum intézményeiben mintegy 130 középszintű és 40 emelt szintű érettségi vizsgát bonyolítottak le. Legtöbben a Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziumban vizsgáztak.

– Ha valaki javító vizsgát tesz ebben az időszakban, akkor a korábbi eredményétől függetlenül minden vizsgarészt meg kell ismételnie, tehát az írásbelit és a szóbelit is - olvasható a tájékoztatóban. -  A vizsgázók dönthetnek úgy is, hogy megváltoztatják a vizsga szintjét, tehát ha emelt szinten nem sikerült, próbálkozhatnak középszinten is.  

Azok, akik lecsúsznak a határidőről, a jelentkezést fogadó intézménybe igazolási kérelmet nyújthatnak be a jelentkezési határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában