Park

1 órája

A kaposvári kórháznak gyűjtöttek a jótékony futók

Négy óra alatt 948 kört futottak, összesen pedig 948 kilométert „gyűjtöttek” a sportolni vágyók a kaposvári Rotary fesztiválon a hétvégén.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

A Cseri parkban, első alkalommal megszervezett jótékonysági eseményhez rengeteg futó csatlakozott. Vati István a kaposvári Rotary Club elnöke elmondta, nem a versenyzés volt a cél, hanem a közös sportteljesítmény.

Fotó: Lang Róbert

A fesztiválnak regisztrációs díja is volt. Abból, illetve az adományokból, felajánlásokból  861 ezer 500 forint gyűlt össze. Vati István kiemelte, a pénz feléből csemetefákat vásárolnak majd és felajánlják a városgondnokságnak, a másik részéből a Kaposi Mór Oktató Kórház stroke-prevenciós programját támogatják.

Az egynapos fesztivált a kilométergyűjtő futás mellett, több program és esemény kísérte. Az egészséges Kaposvár 2030 program keretében szűrővizsgálatokkal, életmód és orvosi tanácsadással várták az érdeklődőket. A gyerekeknek közlekedésbiztonsági bemutatóval, KRESZ vetélkedővel és játékos elfoglaltságokkal készültek.

Fotó: Lang Róbert

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában