Videó

2 órája

A nagybajomi művházban csaptak fel a lángok a gyakorlaton

Előadás közben tűz keletkezett a nagybajomi művelődési ház színpadán és nem tudják, hogy valamennyi néző elhagyta az épületet: ez volt a feltételezése a pénteki gyakorlatnak, amelyen Nagybajom Önkéntes Tűzoltó Egyesülete bizonyította szakmai felkészültségét.

Harsányi Miklós

– A város önkéntes tűzoltói rövid idő alatt a helyszínre értek és tüzetesen átvizsgálták az épületet – ismertette a gyakorlat részleteit a somogyi katasztrófavédelem. –  Kiderült, a hangosító menekülés közben elesett és nem sikerült a művelődési házból kijutnia. A tűzoltók rövid idő alatt megtalálták és a friss levegőre vitték, majd több oldalról támadták a tüzet, amely  nem terjedt tovább. 

Fotók: Somogy VMKI

Az egyesület a gyakorlat sikeres végrehajtásával újabb egy évre szerezte meg a jogosultságot az önálló beavatkozásra. Nagybajom, Kutas, Pálmajor, Kiskorpád és Jákó biztonságát továbbra is garantálják. A jól felkészült társaság vállalta, hogy bármikor érkezzen a riasztás, ők az azt követő 15 percen belül megkezdik a vonulást, így az elsőként beavatkozók hamarabb érkezhetnek a helyszínre, hiszen a böhönyei tűzoltóság 11 kilométerre, a kaposvári tűzoltó-parancsnokság 23 kilométerre van Nagybajomtól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában