Mozgás

2 órája

Családi nap hozta össze a szülőket és az iskolát

Csaknem félezren, szülők és gyerekek játszottak, sportoltak együtt a kaposvári Gyakorló iskolában péntek délután. Az intézmény célja, hogy az ilyen kötetlen családi programokkal is erősítsék az iskolai közösséget.

Szabó Gabriella

Táncos bemelegítéssel indult a családi délután a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnáziumban. A pedagógusok már évek óta minden ősszel egy játékos programra várják a diákokat és szüleiket.   

Kipróbáltam már a bokszot és a zsákban ugrálást is, de még sok feladatot szeretnék teljesíteni.

 – mesélte a harmadik osztályos Sulcz Máté, aki lelkesen gyűjtötte az akadályok teljesítése után járó pecséteket a menetlevelén. 

- 16 különböző ügyességi, gyorsasági, logikai feladattal készültünk a résztvevőknek, akiknek ezekből legalább ötöt kell teljesíteniük, de annak örülünk a legjobban, ha minél több állomást felkeresnek a gyerekek és szüleik – mondta Tóthné Czvik Leona Katalin, az iskola egyik pedagógusa. 

Komáromi-Lukács Zsuzsanna ezúttal kislányával érkezett a programra.  -A hatodikos kisfiammal is jöttünk korábban, szerintem a családokat még jobban összekovácsolja ez a délután, hiszen együtt vagyunk, játszunk, mozgunk, jól érezzük magunkat, mondta. 

Benke Beatrix második osztályos ikergyermekeit kísérte el. – A pedagógusokkal, a szülőtársakkal és a gyerekekkel ényleg családias légkörben tudunk együtt lenni – mesélte az anyuka.

A családi nappal nemcsak a mozgás népszerűsítése az iskola célja

 – A családok és az iskola közötti kapcsolatot szeretnénk erősíteni ezzel a programmal is, hiszen egy a cél, vagyis a gyermekek testi-lelki fejlődésének elősegítése. Mivel nálunk a sporté a főszerep, így nem is lehetne más a családi délután fő témája, mint a mozgás – mondta Fenyőné Antal Judit, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium főigazgatója. 

Fotó: Muzslay Péter

Az Aktív Iskola program tagjaként a kaposvári Gyakorló elkötelezett a mozgás és az egészséges életmód iránt. Ezt pedig nemcsak a tanórákon, hanem az azon kívüli eseményeiken is hirdetik. – Több mint 400 intézmény csatlakozott már hazánkban az aktív iskolák sorába, Somogyban 17 ilyen suli van. Ők heti vagy havi rendszerességgel szerveznek mozgásos programokat – mondta Eigner Eszter, a Magyar Diáksport Szövetség dél-dunántúli regionális irodájának menedzsere. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában