Életük részévé vált a 67-es mellett a Rebuplic dala

Megszokták és már nem háborognak a mernyeiek azért, hogy a 67-es úton elhaladó járművek rámennek a zenélő aszfaltrészre, és naponta százszor felcsendül a Republic zenekar egyik legismertebb dala.

Marosi Gábor

Mernye Megszokták és már nem háborognak a mernyeiek azért, hogy a 67-es úton elhaladó járművek rámennek a zenélő aszfaltrészre, és naponta százszor felcsendül a Republic zenekar egyik legismertebb dala. Ezt Jáger Róbert a település polgármestere mondta lapunknak, akit azért kerestünk meg, mert Heves vármegyében aláírásgyűjtésbe kezdtek a helyiek a 21-es út zenélő szakasza miatt, ahol az Ismerős Arcok Nélküled című dala szólal meg.

Öt évvel ezelőtt azonban Mernyén és a szomszédos Somogygesztiben is felháborodtak az emberek a zenélő 67-es út miatt. Akkoriban az egyik ott élő azt nyilatkozta, nagyon örülnek annak, hogy elkészült az új út, a zenélő szakasz azonban sok bosszúságot okoz. Egyetlen pozitívuma, hogy a zenei hallásuk sokat fejlődött, ugyanis a hangok alapján meg tudják különböztetni, hogy kamion, vagy éppen személyautó közlekedik a 67-esen. 

Magyarországon jelenleg három zenélő útszakasz található. Az első a 67-es úton épült meg, azt követte 37-es főúton az Érik a szőlő című népdal, majd a 21-es úton a Nélküled. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában