Légiverseny

1 órája

Somogyi tűzoltó a legjobb drónos felderítők között

A katasztrófavédelem két csapatot is indított a remeteszőlősi bázison hétfőn megrendezett belügyi versenyen, az egyik csapatnak somogyi tagja is volt.

Harsányi Miklós

Tapasztalatcsere, tudáspróba, ismerkedés és a legújabb innovációk beépítése a hétköznapi munkamenetbe: ez volt a célja a drón kupa életre hívásának. 

A somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság keddi tájékoztatása szerint Rétvári Bence belügyi parlamenti államtitkár a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiáján megtartott megnyitón úgy fogalmazott: a drónok már ott vannak a rendőrség és a katasztrófavédelem mindennapjaiban. A drónok segítik a közlekedés biztonságának fenntartását, az erdőtüzek felmérését, az árvízvédelmi feladatokat, a helyszínelést és a határvédelmet is. 

Ennek jegyében a belügyi ágazat rendvédelmi szervei első alkalommal mérték össze tudásukat az adott szakterületen. A csapatok harminc kérdéses tesztsor megoldása után kezdhettek hozzá a három részből álló gyakorlathoz. A hatfős csapatban a drónpilóta mellett egy segítő állt, míg négy felderítő a terepen dolgozott. Elsőként zászlókat kellett felkutatniuk és begyűjteniük, majd eltűnt ember keresésére indultak, ezután  egy komplikált, drónnal teljesítendő akadálypálya nehézségeit kellett leküzdeniük.

A harmadik helyet a Karsay Viktor tűzoltó főhadnagy vezette csapat szerezte meg, amelynek egyik felderítője volt Bodó Bence tűzoltó hadnagy, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadója, további két tagja Kormos Zoltán  őrnagy és Pádár Zoltán százados volt, Vaskó László  alezredes pilótát pedig Olasz András százados segítette. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában