Élettervek

2 órája

Meggyógyítaná a kómában fekvő anyját

Élete vágya orvosnak tanulni, hogy meg­gyógyíthassa súlyos beteg édesanyját. A mezőcsokonyai Bogdán Tímeának a képességei és szorgalma alapján erre minden esélye megvan.

Varga László

Egyedül a pénzen bukhat el a terve, hiszen őt és négy testvérét egyedül neveli apjuk. A kiegyensúlyozott, derűs kislányon nem látszik, hogy nem lehet mellette az, aki minden gyermek számára a legfontosabb: az édesanya. Évekkel ezelőtt sztrókot kapott és amire a kórházba került, már visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett.
– Az a nap is úgy indult, mint általában a hétvége: a családdal a nagyszülőkhöz készültünk Csökölybe – mondta az édesapa, Bogdán Ferenc. – A párom épp mondani akart valamit, aztán váratlanul összeesett. Azonnal mentőt hívtam, és addig a diszpécser utasításainak megfelelően próbáltam életben tartani. Az életét ugyan sikerült megmenteni, de az agya megsérült és azóta éber kómában van. Sokáig gondoztam, de a gyerekek miatt dolgoznom kellett, ezért végül beadtuk a gyöngyösi idősotthonba, ahol jelenleg is ápolják.

Bogdán Tímea komában fekvő édesanyján szeretne segíteni
Bogdán Tímea komában fekvő édesanyján szeretne segíteni Fotó: Varga László

 Tímea a férfi második házasságából született. Az első feleségét tragikus körülmények között vesztette el, akitől három gyermek maradt rá és egy nevelt gyerek is van a családban.
– Már eddig is rengeteg segítséget kaptunk, s a Csányi Alapítvány a mai napig támogatja a lányom – mondta az apa. 

– Az a legnagyobb vágyam, hogy egyszer orvos lehessek és annyit tanuljak, hogy képes legyek az anyukámat is meggyógyítani – mondta Bogdán Tímea, aki az általános iskola befejezése után gimnáziumba készül.

Szinte minden érdekli, imád olvasni, zenét hallgatni, verset mondani, s szép eredményei vannak ezen a téren is. Remekül táncol és igyekszik másokra is odafigyelni. 
Nagy most a büszkeség a Bogdán családban, ugyanis Tímeát választották társai az iskolai diákönkormányzat élére. A kislány elmondta: készül a feladatra, és egyáltalán nem nyomasztja, hogy a tanulás mellett e téren is növekedtek az elvárások vele szemben. 
Az iskolaigazgató, Királyné Botka Beáta is elismerően beszélt a végzős diákjáról.
– Szorgalmas, jó tanuló kislány és a közösségi tevékenysége is kiemelkedő. Jó a kapcsolata a társaival, kedves, barátságos személyisége miatt is választották vezetőjüknek – mondta róla a mezőcsokonyai iskolaigazgató. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában