Élményautózás

1 órája

Triálozni vitték a fogyatékossággal élőket, együtt gurultak a kereki pályán

Épített és utcai autók járták folyamatosan a triál pályát Kerekiben. Egy különleges programra várta ide az Együtt Gurulunk Alapítvány a fogyatékossággal élőket.

Szabó Gabriella

A szervezők célja az volt, hogy élményt tudjanak adni a résztvevőknek. A hallássérült Székely Zsolt 13 évesen egy balesetben veszítette el jobb karját. Ő is bukósisakot húzott a Kerekiben rendezett autózáson. Sofőrjével egymás után vették a magas, meredek akadályokat.
– Nagyon izgalmas, bár ismeretlen érzés volt. Amikor lefelé mentünk a pályán, akkor kapaszkodnom kellett, de nem szabad megijedni – mesélte jeltolmács segítségével a férfi, aki rendszeresen vezet személyautót, 33 éve szerezte jogosítványát. – Szívesen ülök ilyen triál autókba, ki is próbálnám a sofőrülésben, de tudom, hogy ez a terep nekem nagyon nehéz lenne. Így maradok utas – folytatta Székely Zsolt.

Kereki triál
Triálozni vitték a fogyatékkal élőket  Fotó: Szabó Gabriella

A szentlőrinci székhelyű Együtt Gurulunk Alapítvány szerte az országban szervez élményautózásokat a fogyatékosággal élőknek.
– Azt az érzést szeretnénk átadni, amit mi tapasztalunk a triál versenyek során. A programjainkon résztvevő látás-, hallás- vagy mozgássérült gyerekek és felnőttek számára életre szóló élmént igyekszünk adni – mesélte Csokona Norbert, az Együtt Gurulunk Alapítvány vezetője. Kerekiben több mint harminc éve egy régi homokbánya területén alakították ki a triál pályát, ahol rendszeresen találkoznak az autósok. Ezúttal nemcsak saját kedvükre ültek volán mögé, hanem csaknem húsz fogyatékossággal élőt is megautóztattak.
– Ez a jószolgálati tevékenység teljes egészében a szervezők ötlete nyomán valósult meg. Örülünk, hogy ehhez az élményhez Kerekiben jutottak hozzá a résztvevők – mesélte Csicsai László, polgármester.

Fotó: Szabó Gabriella

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában