Értékek

2 órája

Versengve ismerik meg a somogyi szülőföldet

Ismét meghirdeti a Somogy Vármegyei Önkormányzat a vármegye értékeiről szóló vetélkedőjét. Az általános és középiskolás diákok számára életre hívott megmérettetésen a korábbi alkalmakhoz hasonlóan az első három helyezett értékes díjakban részesül.

Koszorus Rita

A verseny célja, hogy a diákok megismerjék és dokumentálják Somogy vármegye művészettörténeti, irodalmi, turisztikai, népművészeti, természeti értékeit, az aktív turizmus lehetőségeit, valamint a vármegye jellegzetes gasztronómiáját. De a szervezők célja az is, hogy a diákok alapvető ismereteket szerezzenek a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékekről és hungarikumokról.

Az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások négytagú csapatokban mérhetik össze tudásukat online teszt, kvíz, ügyességi feladatok, érzékszervi feladatok keretében. De lesznek kreatív, kézműves feladatok és ügyességi teszt is. A részvétel és a regisztráció minden versenyző, illetve felkészítő tanár számára ingyenes, online formában történik a www.somogyiertekek.hu honlapon keresztül, ahol október 25-ig lehet jelentkezni.

A verseny a levelező fordulóval kezdődik, amelyet november 4. és december 20. között tartanak, innen két kategóriában jutnak a legjobbak a középdöntőbe, amelyet jövő februárban tartanak Kaposváron. 
A kaposvári döntőbe mindkét kategóriában a legjobb hat csapat jut tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában