Világzenei élmény

2024.07.25. 12:23

Hat nap alatt beutazzák a földet a zene szárnyán a Babel Soundon

Koszorus Rita

Idén is elstartolt a legszínesebb zenei fesztivál, a Babel Sound Balatonbogláron. A szombatig tartó programon közel száz zenész gondoskodik arról, hogy fel­emelő világzenei élményben legyen részük a betérő vendégeknek. 

– A Babel Sound egy művészeti alkotótábor, a fesztiválon a zenészek projektzenekarokban dolgoznak, és az alkalmai formációk új alkotásokat szülnek – mondta kérdésünkre Nagy Géza, a rendezvénynek helyet adó Babel Camp vezetője. – Sokféle náció fiai és lányai ragadnak hangszert most Balatonbogláron, így többek között holland, chilei, spanyol, tajvani, norvég és szerb előadók is fellépnek, de a magyar világzene képviselői is szerepelnek a programban. 

Hétfőn a DzsinnKalaDzsi adott koncertet a Babel Pubban, de az Irie Maffiából ismert Sena Dagadu is fellép a nagyszínpadon saját formációjával, amely az afro-dub elektro hullámait lovagolja meg. A délutántól kezdődő zenei világutazás minden nap öt koncert segítségével varázsolja el az igényes zenére éhes hallgatóságot hat napon át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában