Kiállítás

15 órája

A fotó és a hit kapcsolatáról mesél a kiállítás

A hit és a fényképészet kapcsolatáról szól Hegedüs György kaposvári fotóművész kiállítása a kaposvári Nagyboldogasszony székesegyházban.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

A tárlat az Ars Sacra művészeti fesztivál keretében nyílt meg, miután az alkotót felkérték, hogy gyűjtse össze a legjelentősebb képeit a témában, miután 2001 óta néhány éves megszakítással a világi elnök tisztségét is betölti a székesegyházban. Összesen 98 fotót állított ki, ami kihívás volt számára, mert a  templom nem tárlatra való épület, ezért nagy paravánokon, ikonosztáz szerűen mutatta be a fényképeit. A legrégebbi a Juan Gyenesről 1993 áprilisában készült utolsó felvétele, amikor már Kaposvár díszpolgáraként a szennai skanzenben sétált és dedikált.

 A legfrissebb fotó öt napja készült Barsi Balázs hitszónokról egy nagyatádi búcsúi ünnepen. Hegedüs György augusztusban, Nagyboldogasszony napján Andocson fotózta Fábry Kornélt, illetve az andocsi templom belsejéről triptichont állított össze, mert csak úgy tudta megoldani, hogy az egész oltár szerepeljen a fotókon. Augusztusban megörökítette a balatonlellei Kishegyen Szent Donát ereklyéjét is. 

A kiállítás tárlatvezetéssel kedden, szerdán és pénteken 17-től 18-óráig tárlatvezetéssel látogatható egészen október 4-éig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában