Tehetség

2024.09.17. 09:33

A legjobbak közé került a nagyatádi alkotó képe

Nagy Erika Dimenziók című expresszív festménye is felkerült a budapesti Kortárs Galéria falára, ahol a MűvészTerem művészeti csoport által szabadon választott témában meghirdetett pályázatának legkiválóbb alkotásai voltak láthatók.

Lőrincz Sándor

Nagy Erika, jobbra

Fotó: MW

Az ország legnagyobb képzőművészeti tehetségkutatójára beérkezett 400 alkotás közül harmincat válogattak be a kiállításra, melyet Sinkó István képzőművész ajánlott az érdeklődők figyelmébe. 
Az országszerte egyre ismertebb somogyi akvarellista – aki Kertész Sándort és Ország Lászlót tekinti mestereinek –, a Józsa Judit Alapítvány pályázatán is sikerrel indult, melynek témája a székely himnusz volt. A nagyatádi művésztanár Csillagösvényen című alkotása is bekerült a gazdag kollekcióba, amely október végéig látogatható a Józsa Judit Galériában. A Székely himnusz című, Kárpát-medencei keresztény magyar kortárs alkotóművészeti kiállítást Szilágyi Péter helyettes államtitkár nyitotta meg Budapest belvárosában. Kiemelte: a székely himnusz azért sajátos kincse nemzeti kultúránknak, mert bár a székelység nevében szólal meg, de az egész nemzet vágyát foglalja magába. Erdély és a székelység minden magyar nemzeti identitásában helyet kap. A páratlan kiállítási anyag nemzeti kultúránk e kincsét más művészeti ágak eszköztárával gazdagítva hozza közel hozzánk. 
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában