Vízilabda

2023.08.25. 22:35

Tízgólos hátrányba kerültek a kaposváriak

Nagyarányú vereséget szenvedett a Kaposvári VK az A-Híd VasasPlaket otthonában a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, így nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.

Klein Péter Nándor

Nehéz feladat várt a Kaposvári VK együttesére, amely az Eurokupa címvédő A-Híd VasasPlaket otthonában ugrott medencébe a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó a papírformának megfelelően kezdődött, ugyanis az angyalföldiek Dedovic Nikola és Dala Döme találataival két perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. Ekkor ifjabb Berta József emberelőnyös találatával még fel tudott zárkózni a KVK, viszont a Vasas fokozatosan kezdte növelni előnyét. A második etap felénél már négy gól volt a felek között, így kezdett szertefoszlani a somogyiak bravúrról szőtt álma. A fordulást követően aztán még jobban kinyílt az olló, a Vasas már kilenc góllal is vezetett, de a KVK játékosai így is mindent megtette azért, hogy közelebb kerüljenek a fővárosiakhoz. Az utolsó felvonásban ötször is bevették az ellenfelük kapuját, azonban így is tízgólos vereséget szenvedtek, ami nem túl jó előjel a vasárnap 11.00 órakor kezdődő visszavágóra.

 

Surányi László: – Látszott, hogy a két csapat nincs egy súlycsoportban. Számunkra az egész mérkőzés másképp alakult, mint terveztük, úgy érzem, hogy sokat kivett belőlünk a nagy hőségben való utazás. A Vasas ritmusát nem tudtuk felvenni, a tízgólos vereség reális. Örülök, hogy vasárnap még egy mérkőzést tudtunk játszani, hiszen annak ellenére, hogy ekkora különbség van a csapatok között, egy ilyen találkozó remekül szolgálja a felkészülésünket. Bízom benne, hogy akkor méltóbb ellenfelei leszünk a Vasasnak, amely egyetlen percig sem vett félvállról bennünket.

 

Szlobodan Nikics: – A Kaposvár jól játszott, akárcsak mi. Támadásban gyorsak voltunk, megvolt a ritmusunk. Mindenki játéklehetőséget kapott, igazi csapatmunka volt a győzelem. 

 

A-Híd VasasPlaket–Kaposvári VK 21–11 (5–3, 5–2, 5–1, 6–5)

Budapest, Komjádi Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Bereczki M., Tóth K.

A-Híd VasasPlaket: Lévai – Rasovic (5), Dedovic (2), Randelovic (1), Burián (3), Bátori (1), Bedő (1). Csere: Mizsei (kapus), Lakatos S. (1), Dala (2), Konarik (2), Batizi (3), Zerinváry. Vezetőedző: Szlobodan Nikics.

Kaposvári VK: Kósik – Dőry (3), ifj. Berta J. (3), Pellei F., Fülöp B. (2), Vindisch, Takács J. (1). Csere: Szilágyi (kapus), Aranyi, Kakstedter (1), Baj, Juhász-Szelei (1). Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 9/6, illetve 5/3.

Gól, ötméteresből: 1/1, illetve –.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában