Kézilabda

2023.12.21. 05:29

Búcsúzott a NEKA a Magyar Kupától

Nyolcgólos vereséget szenvedett Alaxai Zoé debütáló meccsén a NEKA a bajnokságban egyetlen vereséggel listavezető, Európa-liga résztvevő Motherson Mosonmagyaróvári KC otthonában. A somogyiak búcsúztak a Magyar Kupától, ellenfelük viszont ott van a sorozat legjobb nyolc csapata között.

Keszthelyi Zoltán

Egy hónapos szünet után játszottak újra tétmérkőzést a csapatok, ami meglátszott a színvonalon: Bakó Botond tanítványai tizennyolc eladott labdával, öt technikai hibával és két kihagyott hetessel zárták ezt a hatvan percet. Mindezek ellenére tízgólos hátrányból (20–10) felállva tíz perccel a lefújás előtt így is bejöttek négyre (30–26), s a mínusz háromért támadhattak, ám előbb Miklós technikai hibája, majd Gyurka János első időkérése véget vetett a felzárkózásuknak.

A szezonban nem kapott még harminchét gólt a NEKA, pedig nem is teljesítettek rosszul a kapusok, az elsőben Csapó Kincső hat védéssel zárt – melyben volt két büntető –, a másodikban Zaj Klára szintén hattal. A hazai oldalon négy védés volt összesen. A huszonkilenc dobot találattal viszont már elégedett lehet Bakó Botond, akinek tanítványai a második játékrészt tizenhéttel zárták. Támadásban még nem voltak ilyen hatékonyak fordulás után, az újvárosiaknak dobott tizenhat volt eddig a legtöbb tőlük. A szünet után Miklós Kitti és Faragó Lea vitték a prímet négy–négy góllal, melyből utóbbi egyet büntetőből szerzett. Úgy tűnik, Miklósnak kifejezetten jól megy az óváriak ellen, hisz a legutóbbi, egy hónappal ezelőtti boglári bajnokin ötöt jegyzett ellenük.

A meccs embere viszont kétségkívül Alaxai Zoé volt: a másodosztályú egri Eszterházy SC-től szerződtetett beállónak hosszú sérülés után ez volt a debütálása boglári színekben, három kísérletből három gólt szerzett és egy hetest is kiharcolt. Nem rossz bemutatkozás volt ez tőle, ráadásul Győri Viktória is dobott hármat, vagyis a beállók ezúttal megtették a magukét. A belső posztokon ez másokról nem mondható el, talán még Lapos Laura nem teljesített rosszul, "csak" kétszer volt ugyan eredményes, ám ítéltek a javára négy (!) hétméterest! Más kérdés, hogy ezekből kettő kimaradt.
 

Magyar Kupa – 4. forduló
Motherson Mosonmagyaróvári KC – NEKA 37–29 (20–12)
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 850 néző. Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás.

Motherson Mosonmagyaróvári KC: Hadfi – Udvardi 4, Albek 5, Tóth G. 2, Pásztor N. 5, Ivancok 2, Stranigg 5 (1). Csere: Horváth Sz. (kapus), Faragó Luca 2, Tóth N. 1, Schatzl Natalie 2, Tóth E. 3, Lancz 2, Sztankovics K., Bardi 4, Varga E. Vezetőedző: Gyurka János.

NEKA: Csapó Kincső – Molnár D. 1, Lapos 2, Bató 5 (2), Győri V. 3, Faragó Lea 5 (1), Wald. Csere: Zaj (kapus), Petruska, Alaxai 3, Keceli-Mészáros 3, Pálmai, Kriston, Berei 2, Miklós K. 4, Munteanu-Korodi 1. Vezetőedző: Bakó Botond.
Hétméteresek: 3/1 (3/1), illetve 5/3 (3/2).
Kiállítások: 4 perc (2 perc), illetve 2 perc (2 perc).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában