Röplabda

2024.06.27. 15:56

Francia légióssal erősít a KNRC - hivatalos

Bejelentette hatodik nyári igazolását a Kaposvári Női Röplabda Club (KNRC), mely a francia Bruna Pezelj személyében szélső ütővel erősített.

A 25 esztendős Bruna Pezelj az előző szezont a svéd élvonalban, a Hylte/Halmstad gárdájánál töltötte. A mögötte hagyott évad remekül sikerült, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a számok: 229 szerzett pont és 44 százalékos támadási pontosság. 

Érdekesség, hogy a 184 centiméteres szélső két korábbi KNRC-játékossal is együtt játszott az előző szezonban. Rosane Maggioni és Lorena Sipic is a Hylte/Halmstad együttesét erősítette, így Pezelj már pontos "leiratot" kaphatott mind a magyar bajnokságról, mind pedig a KNRC-ről. 

– Monacoban kezdtem el röplabdázni. Profi karrierem során előbb a Nancy-ben, majd a Saint Raphael-ben játszottam a francia első osztályban – mesélte új szerződése aláírása után Bruna Pezelj. – A tavalyi volt az első  szezonom légiósként, a svédországi Halmstadban játszottam, ahol a bajnokságban bronz, a kupában pedig ezüstérmet szereztünk. Azért is választottam a KNRC-t, mert nagyon megtetszett az a projek, amit a klub elám vázolt. Úgy érzem, hogy itt továbbfejlődhetek. Nagyon izgalmas szezonra számítok, hallomásból tudom, hogy az Extraliga mennyire kiélezett tud lenni. Vincenttel többször is beszéltünk telefonon, sokban egyezik a röplabdázásról alkotott elképzelésünk. Szerintem sokat tud majd segíteni abban, hogy fejlődhessek. Ráadásul ő is francia mint én, így sokkal könnyebb lesz köztünk a kommunikáció, ez is sokat segíthet a jövőben.

 

Vincent Lacombe úgy véli, hogy honfitársátó a sors elvette azt a esélyt, amire a tehetsége predesztinálta:

– Franciaországban néhány évvel ezelőtt egy balszerencsés sérülés miatt nem kapta meg azt az esélyt, amit megérdemelt volna. Fantasztikus ahogy a labdával bánik, ráadásul papíron egy inkább védekező típusú játékosnak mondanánk, de ehhez képest a hálónál is különbséget tud jelenteni. Most itt a lehetősége arra, hogy nálunk egy nagyszerű szezont teljesítve akár még hazája első osztályába is visszatérhessen ahogy most Pauline, és ha így lesz, én leszek az első, aki gratulálni fog neki – fogalmazott a KNRC drancia vezetőezője. 

Játékosmozgás

Érkezők (5): Bruna Pezelj (szélső ütő - Hylte/Halmstad), Horváth Lili (center - DVTK), Szenyéri Gréta (center - Balatonfüred), Nagy-Hegyesi Réka (liberó - Szeged), Bettina Yli-Sissala (center - Pölkky Kuusamo), Kotormán Réka (feladó - Békéscsaba).

Távozók (10): Isadora Nicolai (feladó), Lavinia Maiorano (feladó-átló), Ecem Sahin (center), Adriani Vilvert (center), Pauline Martin (feladó), Radnai Luca (center), Szedmák Réka (szélső ütő), Sara Dias (feladó-átló), Tóth-Bodovics Hanna (center), Marta Hurst (szélső ütő).

Maradtak (2): Rády Boglárka (liberó), Godó Panna (szélső ütő). 

Szakmai stáb: Vincent Lacombe (vezetőedző), Szabó Dávid (másodedző), Gáspár Miklós (erőnléti edző), Seres Szilvia (gyógytornász), Dr. Palka Gergely (csapatorvos).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában