Kézilabda

2024.06.11. 13:15

Két boglári játékos is távozik két év után

Deményi Xavér és Sztraka Dániel is távozik két év után a Nemzeti Kézilabda Akadémiától.

Sztraka Dániel Tatabányán folytatja pályafutását

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Két idény után távozik a NEKA csapatától Deményi Xavér, aki a Balatonfüredhez igazol. A 25 éves kapus nagyszerű évet zárt, hiszen az élvonal kapusrangsorában a második helyen zárt 32 százalékos védési mutatóval, 634 lövésből 202-t fogott meg. Deményi főszerepet vállalt számos győztes mérkőzésen, a Hét csapatába kétszer választották be.

A 2022/2023-as idényben Deményi Xavér Palasics Kristóffal alkotott remek párost a NEKA kapujában, majd amikor poszttársa Spanyolországba igazolt, elsőszámú kapusként számítottak rá. Idén Mikler Krisztiánnal váltották egymást a kapuban és Perger Zsolt kapusedzővel jó kis közösséget alkottak a csapaton belül.

Deményi május végén egy szépen csillogó Magyar Kupa-bronzéremmel búcsúzott a Nemzeti Kézilabda Akadémiától a tatabányai négyes döntőben. 

– Nagyon szép emlékekkel távozom Balatonboglárról. Ez a két év meghatározó volt az életemben, rengeteget tanultam, fejlődtem itt. Sok új barátság köttetett, amiért nagyon hálás vagyok, illetve azért is, hogy ilyen edzőkkel dolgozhattam együtt és tanulhattam tőlük. További sok sikert kívánok a NEKA-nak – mondta Deményi Xavér a NEKA honlapján.

***

Sztraka Dániel szintén távozik Balatonboglárról, két évig erősítette az NB I-es csapatot. A következő idényre Tatabányára igazolt, mellyel két éves szerződést kötött. A fiatal irányítót az új klubja ősztől egy esztendőig kölcsönadja a PLER-Budapest együttesének a több játéklehetőség érdekében.

Sztraka Dániel a házi góllövőlista élén zárt 89 találattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában