Kézilabda

2024.06.11. 15:14

Mégis bennmaradt a NEKA az NB I-ben - hivatalos

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos honlapján tudatta, hogy a pályán elért eredmény ellenére mégis marad a férfi kézilabda NB I-ben a HSA-NEKA.

Őszi Ádám

Az MKSZ a honlapján sorolta fel az NB I-re és az NB I/B-re klublicencet kapó klubokat, s részletezte, hogy a férfi másodosztályban a Győri ETO-UNI FKC mögött második helyen végző a Telekom Veszprém U21 nem juthat fel, mert a felnőtt csapat már élvonalbeli, így a harmadik helyezett Optimum Solar-Békési FKC lett volna a feljutó, de a békési sportszervezet nem adott be klublicenc-kérelmet az NB I-re, ezért az MKSZ Nevezés és bajnoki osztályba sorolás szabályai értelmében a szereplési jog az NB I-ből kieső csapatok közül az előrébb végő, 13. helyezett HSA-NEKA csapatát illeti meg, amely beadta a licenc-kérelmét az élvonalra és meg is kapta azt.

A történethez hozzátartozik, hogy az SZKSK Kézilabda Kft. (Szigetszentmiklósi KSK) is beadta kérelmét és megkapta a licencet az NB I-re, azonban mivel a 4. helyen zárt az NB I/B-ben, nem szerzett jogot az NB I-ben való szereplésre, így továbbra is az NB I/B-ben játszik.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában