Röplabda

2024.07.02. 16:07

Idén is eljutottak a Balatonra a táborozókkal

Idén a kaposvári Gárdonyi Géza Általános Iskola adott otthont a KASI (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola) immáron hagyományosnak mondható egyhetes nyári röplabda táborának, melyen közel ötven tehestséges sportoló vett részt.

A gyerekekkel a szakosztály- és táborvezető Szabó Dávid mellett Godó Panna, a KNRC, valamint Fenyő Balázs, a TFSE játékosa, illetve Vida Róbert  a KASI röplabda szakosztályának a technikai vezetője foglalkozott. 

– Alapvetően ez egy röplabda tematikájú tábor, de a gyermekeknek már az elején elmondtuk, hogy erre ne úgy tekintsenek, mint egy edzőtábborra. Ez az egész éves kemény munka megkoronázásaként egy kikapcsolódást jelentő, buli jellegű történet, mely rengeteg játékot és röplabdás elemet foglal magába. A reperotárból természetesen az egymás elleni röplabda-bajnokság sem maradhatott ki – fogalmazott Szabó Dávid, aki hozzátette – kuriózum a többi KASI-s táborhoz képest, hogy ahogyan tavaly, úgy idén is kaptunk engedélyt arra, hogy az egyik napot teljes egészében a Balatonon. A csütörtöki tábornap helyszínéül így Balatonlelle szolgált, ahol a fagyizás és a fürdőzés mellett a strandröplabda fortéjaival ismerkedtünk.

A táborba alapvetően ötven helyet hirdettek meg a szervezők, ami idén is rekord gyorsan betelt, ám megbetegedések és családi elfoglaltságok miatt végül mégsem volt teljes a létszám. A tábor egy héten át tartott, hétfőtől péntekig napközis jelleggel, azaz reggel nyolctól délután négyig.

– Idén is volt olyan kislány, aki még versenysport szerűen nem röpladbázik, de hamarosan csatlakozik majd hozzánk a KASI-ba. Alapvetően ötven fős táborra van kapacitásunk, így amikor ezt meghirdetjük, akkor az a KASI-s berkeken belül pár nap alatt be is telik. Utána várólistát hozunk létre, így ha időben van visszamondás, akkor esetleg még be lehet kerülni. Természetesen ha jön külsős megkeresés azt nem utasítjuk vissza, de alapvetően azért nem szoktuk városszerte hirdetni a táborunkat, mert a létszám nagyon hamar összegyűlik.

Szabó Dávidtól azt is megtudtuk, hogy valószínüleg több túrnusra is lenne igény, ám kapacitás hiányában egyelőre csak egy táborhetet tudnak bevállalni, de ez a jövőben változhat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában