Kosárlabda

2024.06.30. 15:48

Idén is roppant népszerű volt a KASI kosártábora - képekkel

Rendhagyó módon, idén is megrendezésre került a KASI (Kaposvári Sportközpont és Sportiskola) nyári kosárlabda tábora, melyre a helyek rekordgyorsasággal elkeltek. A gyerekek egy héten át pattogtatták a labdát a városi körcsarnokban, a táborozókat pedig a Kometa Kaposvári KK felnőtt játékosai is meglátogatták.

Idén hetvenöt kosárpalánta részvételével zajlott le az immár kilencedik alkalommal megrendezett KASI kosárlabda-tábor, melynek pontos menetrendjéről Czipó Gabriella, táborvezető számolt be lapunknak: 

– Ahogyan minden évben, úgy idén is nagyon nagy volt az érdeklődés, így a rendelkezésre álló helyen gyorsan elkeltek. A KASI különféle tematikával bíró táborainak immáron hagyománya van, örömünkre szolgál, hogy szinte kivétel nélkül ekkora népszerűségnek örvendenek – fogalmazott az egyébként atlétikai edzőként is dolgozó szakember, aki hozzátette – A táborba elsősorban a KASI berkein belül kosarazó tehetségek jönnek, de mivel a regisztráció nyitott, így minden évben vannak olyan gyerekek is, akik mozogni, illetve ismerkedni szeretnének az adott sportággal és esetleg meg is szeretik azt. A mostani tábor során hét szakember foglalkozott a gyerekekkel, a KASI utánpótlás-edzői mellett itt volt velünk a Kometa Kaposvári KK felnőtt csapatától Szőke Balázs és Gordan Filipovics. Nem csak felmérjük és fejlesztjük a gyerekek képességeit, de figyelünk is rájuk, így egész héten velünk volt egy gyógytornász is. 

Délelőttönként két irányított edzésblokkot tartottunk, a két negyvenöt perces foglalkozás között pedig tartottunk egy kis pihenőt. Minden napnak megvolt a maga specifikuma, a gyerekeket életkorhoz és fejlettségi szinthez igazítva osztottuk különféle csoportokba. A táborban napi háromszori étkezést és vizet biztosítottunk, illetve a csütörtöki nap folyamán, a délutánt a Virágfürdőben töltöttük. A tábornapok második felében, a csendes pihenő után kötetlenebb formában, több sportágat is kipróbálhattak a gyerekek. Meglátogattuk az atlétikai pályát és előkerült a focilabda is. Ahogyan minden évben, úgy most is a péntek volt a megmérettetés napja. Ilyenkor a gyerekek összemérhetik tudásukat, megmutathatják, hogy milyen új ismeretekre tettek szert a hét folyamán. Játékos keretek között kerül előtérbe a versenyszellem, különféle gyorsasági- és dobófeladatok formájában.

Szerdán további meglepetés is érte a táborozókat, ugyanis a edzésre jelentkeztek a Kometa Kaposvári KK felnőtt játékosai. Minden csoporthoz csatlakozott egy-egy játékos, így a fiatal tehetségek példaképek között pattogtathatták a labdát, és testközelből leshették el azt, hogy hogyan mozognak a profi játékosok. Puska Bence, Bogdán Benedek, Szőke Balázs, valamint Antalics Dániel mellett az új igazolás, Kocsis Zalán is tiszteletét tette. A közös foglalkozást pedig egy kötetlen beszélgetés zárta, elhangzott pár jó tanács és pár személyes tapasztalat, majd jöhettek a csillogó szemű gyerekek kérdései roppant széles témakörben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában