Helyi sport

2024.08.02. 15:35

Nemzetközi porondon szerepeltek a kaposvári lovasok

Július közepén Bernben rendezték meg a Junior és Felnőtt Európa- és Világbajnokságot. A lovastornászok idei legjelentősebb versenyén 23 ország legjobbjai közt 4 kaposvári versenyző is bemutatta tudását.

Fotó: MW

Szép produkciókkal mutatkoztak be a svájci közönségnek a helyi lovastornászok. Somogyi Eszter felnőtt egyéni női, Péter Ella junior egyéni női, Porcsa Lenke és Lázár Noémi pedig junior páros kategóriában képviselték Magyarországot.

Villányi Krisztina tanítványai minden fordulóban remekül teljesítettek, de a nagyon erős és népes mezőnyben a legjobbak közé már nem sikerült bekerülniük. 

A versenyzők dolgát nehezítette, hogy az eredetileg választott svájci kölcsön ló nem ment át az állatorvosi vizsgálaton, így mind a négyen a kevésbé rutinos tartaléklovon, Cordanon indultak Trudi Kauer futószárazásával.

Somogyi Eszter 25., Péter Ella 40., a Porcsa Lenke - Lázár Noémi páros pedig a 9. helyen végzett végül a nemzetközi versenyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában