Röplabda

9 órája

Az idén is számítanak a lelkes szurkolókra a KNRC játékosai

Nyílt edzéssel várta a szurkolókat a Kaposvár Női Röplabda Club szerdán a Kaposvár Arénában. Az esemény jó alkalmat kínált, hogy a megújult csapat versenyhelyzeten kívül is bemutatkozzon a kaposvári közönségnek a bajnoki rajt előtt. Az eseményen Lacombe Zsófiát, a KNRC ügyvezetőjét kérdeztük.

Navracsics Zsófia

Fotó: Muzslay Péter

– Mondhatjuk, hogy a hasonló események már hagyománnyá váltak a klub életében?
– Igen. Az elmúlt egy két évben már csináltunk nyílt edzést így a bajnokság előtt. Az előző szezon korán, már április közepén véget ért számunkra, így az azóta eltelt idő egy hosszú időszakot jelent, sok minden történt. Lett egy új csapatunk.

– Miért tartja fontosnak a hasonló, közönséghez közeli eseményeket a klub életében?
– Igyekszünk minden évben egy olyan szerethető csapatot építeni, ami küzdeni fog és mindent megtesz azért, hogy minél szebb sikereket érjen el. Ehhez nagyon fontos, hogy a szurkolók ott álljanak mögöttünk, támogassanak minket és minél többen kilátogassanak a mérkőzésekre. Egy ilyen nyílt edzés újabb platform, ahol jobban megismerhetik a játékosokat és a csapat által végzett kemény munkát, olyan helyzetben, amiben nem mindennap láthatják a sportolóinkat. A mérkőzés és a közösségi médiában történő megjelenés csak az „alma héja”, de hogy mennyi az áldozat és az energia befektetés –  amíg eljutnak odáig, hogy felveszik a mezt és kilépnek a pályára – azt is be tudjuk ilyenkor mutatni. Így kicsit a szurkolók mélységében láthatnak bele a csapat életébe.

Fotó: Muzslay Péter

– Mennyire fontos ez lélektanilag a lányoknak?
– Az is nagyon jó visszajelzés, hogy a két hete itthon játszott felkészülési mérkőzésen nagyon sokan szurkoltak nekünk itt az Arénában. Nyilván a tavalyi eredményekkel magasra tettük a lécet, hiszen a bajnoki döntőn több mint 1500 ember volt jelen, ami hihetetlen élmény volt és hatalmas lendületet adott a csapatnak. Ezt sokáig nem fogjuk elfelejteni. Nagyon jól esett a lányoknak is, mert ez az energia közös, és ezt ők is érzik. A hazai pálya pont erről szól, hogy ők itthon vannak. Nekünk az a célunk, hogy bárki aki ide jön Kaposvárra érezze, hogy itt olyan hangulat és szurkolás van, ami abszolút húzza a csapatot, és az ellenfél is beleremeg.

Fotó: Muzslay Péter

– Milyen a kaposvári szurkolótábor?
– Mondhatom, hogy nagyon szerencsések vagyunk, mert akik ide járnak az egy nagyon jó közeg. Volt már olyan, hogy veszítettünk, – mert a sportban ez mindig benne van – de akkor is ugyan úgy megtapsolták, megölelték a csapatot, hiszen látták, hogy a lányok mindent megtettek. A szurkolótáborunk szerencsére vegyes, nem lehet azt mondani, hogy többségében férfiak, vagy nők és szinte minden korosztályból érkeznek. Nem csak idősebbek látogatnak ki a mérkőzéseinkre, vannak fiatalok is.

– Mire számít az idei szezonban, hogyan látja a vezetés szemével a csapat összképét?
– Most vagyunk a felkészülés hatodik hetében, és ahogy látom az elejétől, úgy gondolom, nagyon jó úton haladnak. Most még fizikálisan nincsenek top állapotban, ami nem baj, mert nem is a bajnokság elejére van kihegyezve a formaidőzítés, hiszen utána nagyon hosszú lesz az út. Egy száz százalékos teljesítményt nem is lehet októbertől május elejéig hozni. Ezt nekünk kell jól belőni, hogy mikor lesz az az időszak amikor top formát kell mutatni. Az alapszakasz első időszakára azonban összeállt a csapat amennyire kell. Később sok minden függ attól, hogy a többiek hogy fognak funkcionálni. Ezen felül sajnos mindig fenn áll a sérülés lehetősége vagy, hogy kiesik valaki valamilyen oknál fogva. Ez kulcsjátékos esetében nem egyszerű. Ezt előre nem látjuk. Tudjuk, hogy vannak favorit csapatok és kevésbé erős együttesek, de ne felejtsük el, hogy január végéig nyílt átigazolási időszak van, amikor előfordulhat, hogy egy új játékos érkezése megfordíthatja a csapat képét akár nálunk, akár valamelyik ellenfélnél. Ha ilyen van, az szintén jelentősen befolyásolhatja a bajnokság menetét. Ám a cél, idén is a legjobbat kihozni magunkból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában